Wpis z mikrobloga

Ech, brat sobie kupił spalinowy samochód RC. Żadnego doświadczenia w tym nie ma. Po angielsku słowa nie wyduka. Tytanem intelektu nie jest. Na kogo spadła odpowiedzialność, żeby to g---o jeździło?

Nikt mi nie kazał, ale jakoś tak wyszło, że jestem niedoszłym inżynierem i potrafię czytać instrukcje. Tyle że sam nie ogarniam tego gówna w stopniu zadowalającym.
Silnik odpala się umieszczając taki wichajster na świecy i szarpiąc linką jak w kosiarkach. Ten wichajster ile powinien się ładować? Może się ładować mniej niż zalecają?
Co zrobić jeśli i tak nie odpala? W instrukcji jest wytłumaczone, żeby wykręcić świecę i pociągnąć linką. Mam sobie o tak ciągać czy przy tym wykonać jakąś konkretną operację? W instrukcji więcej nie ma.
Z góry dzięki za wszelką pomoc. Dobrze, że matka wybiła mu z głowy zakup drona. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rc #pytaniedoeksperta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@1984: nie bawilem sie nigdy samochodami ale daawno temu latalem modelami z silnikiem spalinowym i moge Ci powiedziec ze:
- ten wichajster to pewnie jest fajka do wstępnego rozgrzania swiecy
- jesli ma dwa przewody (jak ta ponizej) to podlaczasz ją do aku 12v i zakladasz na swiece, po chwili powinna byc rozgrzana.
- po rozgrzaniu ciagniesz i patrzysz czy przewod paliwowy do silnika sie wypelnil (jesli tak, to jest
soaringsing - @1984: nie bawilem sie nigdy samochodami ale daawno temu latalem modela...

źródło: comment_REIpIorZfJnjBp78mLxwURjZtsCTc2N8.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz