Wpis z mikrobloga

Pracujesz ciężko całe życie a potem uderza w ciebie inflacja. Dlatego jestem w #bitcoin na całego. Tak jest wszędzie nawet w #uk obserwuję tych biednych ludzi, starszych ludzi, którzy snują się w tanich sklepach jak Iceland przebierając towar w poszukiwaniu niższych cen. Naprawdę żałosne.

Wzrost cen staje się coraz bardziej dotkliwy. Emeryci i renciści za swoje świadczenia mogą kupić coraz mniej. Realna wartość ich świadczeń spada i uderza po kieszeni - informuje Główny Urząd Statystyczny. Wiele wskazuje na to, że to ostatni tak zły dla nich miesiąc.

#ekonomia #waluty #banki
p.....4 - Pracujesz ciężko całe życie a potem uderza w ciebie inflacja. Dlatego jeste...

źródło: comment_a8nLuIertcahnJZHZV6if6zvR442cBmy.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qwert321: to jest zabezpieczone do 2020 a potem to udziałowcy podzielą się tym. Tak coś słyszałem ale nie jestem pewien. Ja się tym nie martwię nawet jakby wrzucili na rynek od razu. Chętnie kupiłbym taniego bitka. Rynek wchłonie wszystko. Coś takiego było kiedyś na Litecoinie, ktoś zrzucił ponad milion i kurs uderzył o glebę ale natychmiastowo odbił robiąc z niektórych co mieli z głupa oferty na dnie poustawiane, robiąc z
  • Odpowiedz
@pawlo74: A może się orientujesz, gdzie kupować bitcoiny online? Taka strona, że wpłacam do portfela na stronie np. 100 zł, wymieniam sobie na bitcoiny, i po roku wymieniam na złotówki i wypłacam złotówki? Coś takiego jak teraz walutomat.pl działa, że wpłacam kasę, i jak chce to wymieniam na różne waluty, później mogę sprzedać i z powrotem wypłacić złotówki. Jest jakiś taki portal z bitcoinami?
  • Odpowiedz
@KonfesjonalToTakieDziwneSlowo: po tym pytaniu wnioskuję że jesteś nowy w temacie więc tak: każda giełda btc tak działa z polskich np. bitmarket.pl bitbay.pl bitmaszyna.pl z tym że lepiej nie trzymać środków na giełdzie bo potrafią się zwinąć z całą kasą. Najlepiej kupić btc i wypłacić na swój portfel i tam trzymać.
  • Odpowiedz
@KonfesjonalToTakieDziwneSlowo: Jest duży wybór, kupuj gdzie najtaniej, tu https://bitmonitor.pl/monitor/ masz wszystkie najważniejsze giełdy i kursy na żywo.

Ja lubię https://bitmaszyna.pl?PDJEYPXHH1 bo nie muszę czekać. Jeżeli masz konto w mBanku to kupisz i przelejesz niemal natychmiastowo bo tam wszystko robi automat nawet weryfikację.

Jeżeli chcesz kupić anonimowo to polecam https://inpay.pl/ ale licz się z wyższym kursem i dłuższym oczekiwaniem na przelew.
  • Odpowiedz
@pawlo74: podałeś przykład Polski, a nie Wenezueli. I tak lepszym rozwiązaniem jest solidna waluta, a nie jakieś śmieszny bitcoin, którego cena od początku marca spadła o 14%. Tymczasem ty tutaj wyjeżdżasz, że polscy emeryci mogą kupić o 0,6% mniej dóbr niż rok temu xD Waluta zależy od rządu, który ludzie często sobie sami wybierają.
  • Odpowiedz
podałeś przykład Polski, a nie Wenezueli

@BAGUVIX: dobrze podam Polaków. Co z tymi, którzy trzymali swój majątek w starym złotym?

I tak lepszym rozwiązaniem jest solidna waluta, a nie jakieś śmieszny bitcoin, którego cena od początku marca spadła o
  • Odpowiedz
@pawlo74: no dobrze, jesteś zafascynowany bitcoinem, ale większość ludzi chce mieć to w dupie i spokojnie odkładać na emeryturę w stabilnej walucie. Bitcoin faktycznie sprawdza się tylko jako inwestycja.
  • Odpowiedz
@BAGUVIX: ja odkładam na emeryturę w takiej walucie i jest to waluta używana na niemal całym świecie innej nie mam i nie potrzebuję do mojej emerytury.

a nie martwi cię to, że jeżeli bitcoin byłby główną walutą, to nasze dzieci nie miałyby żadnej szansy na osiągnięcie naszego poziomu majątkowego?

Nie martwi mnie bo jest to waluta, która ubogaci każdego bez względu na to czy wchodzi się teraz czy za kilka
  • Odpowiedz
@pawlo74:

Emeryci i renciści za swoje świadczenia mogą kupić coraz mniej.

Z wklejonego rysunku GUS wynika, że z roku na rok mogą kupić coraz więcej, a lekki spadek siły nabywczej nastąpił tylko w 2017 roku po gwałtownym skoku inflacji, który miał miejsce w całej UE.
  • Odpowiedz
@etherevm: no ale waluta nie służy do zarabiania nie? tylko jak pracujesz to dostajesz hajs za pracę, czy to w ziemniakach czy w cebuli, ale ktoś wymyślił pieniadz i masz pieniądz typu złoto srebro papier itd xD
no ja bym chciał takie coś że byłby po 10k$ chociaż
  • Odpowiedz