Aktywne Wpisy
Sejmita +55
ewolucja_myszowatych +568
Leczenie zęba kanałowo kosztuje już 1700 zł (。◕‿‿◕。)
Jeśli jakaś rodzina zdecyduje się wyleczyć dziecku ząb to mogą wszyscy w tym miesiącu głodować albo nie zapłacić raty/czynszu wpędzając się w spiralę długu
#ciekawostki #polska #bekazpisu #nieruchomosci
Jeśli jakaś rodzina zdecyduje się wyleczyć dziecku ząb to mogą wszyscy w tym miesiącu głodować albo nie zapłacić raty/czynszu wpędzając się w spiralę długu
#ciekawostki #polska #bekazpisu #nieruchomosci
Prism jest hackiem do pokemonów crystal, który powstawał blisko 10 lat. Obecnie z tego co wiem autor ma zakaz od nintendo kontynuowania dalszych prac nad nim, ale dzięki społeczności reddita hack rozwija się dalej - nawet w szybszym tempie niż jak sam autor nad nim pracował. Tak na szybko z rzeczy, które sam zdążyłem zauważyć:
"Kastomizacja" postaci - można dobrać kolor ubrań czy skóry, pokemony kilka generazcji wzwyż, nowe sprity oraz animacje pokemonów, nowe sprity/tile w grze, nowa muzyka - remix starych utworów oraz całkowicie nowe kawałki, nowa fabuła, nowy region w czym w skład wchodzi chyba jeszcze kanto oraz jhoto (nie sprawdzałem w necie, nie chciałem sobie robić spoilerów), tylko jeden starter do wyboru jak w yellow, całkowicie inaczej poprowadzony początek gry w porównaniu do innych gier pokemonowych, 20 odznak do zdobycia (jak na razie, tyle tylko widziałem) plus to w sumie nic takiego ale fabularnie chwilę sterowałem samym pokemonem.
Nie wiem, może to nostalgia, ale w tym momencie ten hack wydaje mi się tak dobrze zrobiony, że przy nim oryginalne tytuły wyglądają jak hack do pokemonów. Serio. To coś jak mod HoTA do heroes III - jest tak dobrze zrobiony, że postronni ludzie nie byli by w stanie stwierdzić czy to oryginalny dodatek czy nie. A przypominam, że prism jest przeznaczony dla game boya color.
Jeśli ktoś nie grał to polecam, sam jaram się jak dziecko. Dorzucę jakiś random film z yt bo screenami ciężko to opisać.
#pokemon #gameboy #gry #nintendo #retro #retrogaming #gbc #crystal
xDDDDD
edit aha i z tego co widzę gościu w filmie stosuje filtr obrazu
@Kryspin013 powiem ci, że sam uwielbiam oldschoolowe poki, więc cię dobrze rozumiem. mam new 3ds xl i pokemony sun, ale do teraz ich nie przeszedłem. granie w poki przez neta odebrało mi radość ze zwykłej gry i ciężko mi się znów wtopić w ten świat. to przez to, że w głowie cały czas mam np., że: ten pokemon to będzie słaby w walkach na necie
@Lurid: Mam SoulSilver, które niby są remakiem ale jakoś nie jestem w stanie ich przejść ze względu ze względu na rzeczy o których sam wspominasz - tzn przeszedłem je drugi raz ale jakoś męczy mnie w sumie granie. Z innymi nowymi grami podobnie. Zresztą ze starszych to nawet emeraldów nie jestem
@Lurid: Dlatego dodali Hyper Training.
Też mam NDSa, ale przechodziłem na telefonie, żeby móc robić sreeny dla tagu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może jakoś ogarne czy w emulatorze na DS-ie da się robić screeny to będę wstawiał.