Wpis z mikrobloga

Już widzę to #!$%@? rano:
Andromeda dostanie 8-9 na 10 - Hurr durr przekupne #!$%@?, jak tak można
Andromeda dostanie 7-8 na 10 - Haha o jakie gówno omg miałem racje haha
Andromeda dostanie 6-7 na 10 - O #!$%@? XDDD energetyk nagra o tym zagrajmy w krapa haha
Androbieda haha dostanie 2 na 10 od nikomu nieznanego portalu żeby się wybić na niskiej ocenie dużego tytułu XDDD - BRAWO! WŁAŚNIE O TAKĄ BRANŻE WALCZYMY!
Wiadomo, że ta gra nie będzie idealna (btw nie ma takich, nara) bo ma bugi, glicze, problemy z kobiecymi twarzami (na szczęście twarze ludzi wyglądają ok) i animacjami ale póki co większość ludzi mówi, że gra się fajnie... a chyba właśnie o to chodzi, prawda xD?
#masseffect
  • 22
@janushek: Gdzieś mi mignęło w internetach, że MOŻE wypaczują to, by w kreatorze dać jedną z dostępnych twarzy jako białą. Ja tam wyczuwam DLC ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A poważnie mówiąc - pewnie od recenzentów minimum 7, wszak to AAA+, a dodatkowo na zachodzie zajarają się otwartością i kolejnym krokiem Bioware w stronę tworzenia nowoczesnego, różnorodnego świata, w grach wideo.

No i wyczuwam przede wszystkim:
METACRITIC 81
@sunsu-sun:
Dlaczego zaraz zaniżone? Czy każdy element musi mieć dokładnie tę samą wagę dla każdej osoby?
Recenzja to tylko jakaś - mniej, lub bardziej miarodajna - wskazówka dla graczy, a nie ogólnie obowiązujący i obligatoryjny punkt widzenia. Istnieje masa tytułów, które zarówno przez prasę, jak i przez graczy zostały przyjęte bardzo dobrze, a dla mnie są całkowicie niegrywalne. Koniec końców liczą się własne odczucia, na które u każdej osoby mogą się
@kompocki:

3.2

Wątpię... no chyba że wykopki się temu przysłużą to owszem XD
Ja widziałem już kilka opinii z różnych źródeł (jeżeli ktoś zapyta o linki, uwaga, nie chce mi się), że z każdą godziną jest coraz lepiej a te wszystkie błędy, o których pisałem to też nie jest coś czego nie można załatać.
Oczywiście rozumiem @sunsu-sun: hurr durr że tego nie powinno być w premierowej wersji... ale ja
@janushek: @vateras131: no własnie potwierdzacie co napisałem, tak od gry AAA robionej od ~5 lat ogromnej korporacji, gry która kosztuje 200zł za podstawową wersje należy wymagać takich podstaw, szczególnie że to RPG gdzie animacja twarzy jest bardzo ważna dla immersji.

W sumie dobrze to widać przy fallout 4 i new vegas, 4 to ogromny krok wstecz pod każdym względem w stosunku do new vegas, a obie gry mają 84% na
@sunsu-sun:
Wiem, że można wymagać. I trzeba. Ale element ten każdy poddaje subiektywnej ocenie i nie istnieje jedna skala ocen, którą kieruje się każdy. Gdyby tak było to jaki sens miałaby produkcja dziesiątek recenzji - powstała by w praktyce jedna bo i tak wszystkie miałby tę samą notę.
Też sądzę, że te animacje są miejscami śmieszne i żenujące ale dla mnie znacznie ważniejsza dla immersji jest (poza fabułą) kreacja otoczenia i
@sunsu-sun: New vegas jak wyszło wyglądało jak gówno, zostało zjechane przez recenzentów, nawet graczy na początku. A wyszło na to, że była to najlepsze część Fallouta od czasu porzucenia rzutu izometrycznego. Po prostu przez jeden aspekt robi się z MEA gówno a na dobrą sprawę nic nie wiemy. Szkoda, bo trial był bardzo spoko a pozytywne opinie (z sensowną krytyką, bo jest co krytykować) są jechane jak się da.
@sunsu-sun: mass effect Andromeda prawdopodobnie nie będzie RPG. Poza tym wolę od rpg złożonych dialogów i szerokich możliwości roleplayowych niż... yyy... grafiki... Jesteś pewien że chodziło Ci o RPG, a nie na przykład koloduti albo badenfild? xD