Aktywne Wpisy
Lukardio +115
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
dziobnij2 +603
Poszedłem na kawę do maka i spotkałem podróżnego, który przyjechał do #gdynia z psem, kaczką i gąską. Zwierzaczki były grzeczne i szły przy nodze.
Cześć Mireczki. Słyszałem od znajomej z Częstochowy, że raz w miesiącu obywa się msza o oczyszczenie duszy lub coś w tym stylu. Dziewczyna normalna - ordynarna i inteligentna nastolatka, z pewnością o zdrowych zmysłach. Opowiadała o jednym z takich spotkań, mianowicie wybrała się na takie spotkania dwukrotnie. Słyszała, że przed przystąpieniem do takiego eventu powinna się wyspowiadać i tak zrobiła za pierwszym razem. Za drugim razem zapomniała lub nie mogła i nie wytrzymała pół godziny w kościele, bo czuła paniczny strach oraz jakaś siła kazała jej wyjść z kościoła.
Jednak chciałbym opowiedzieć sprawozdanie z jej pierwszego uczestnictwa. Spotkanie trwa od około 21 do rana. Jest msza święta, śpiewy kościelne i różne takie. Ogólnie dziewczyna była średnio wierząca, ale po tym spotkaniu zmieniła podejście o 180 stopni. Co druga osoba wykazywała jakieś paranormalne zachowanie. Powiecie, że podstawieni ludzie, ale takie zachowanie było nawet u jej znajomych. Część ludzi mówiła innym językiem, inni śmiali się, była kobieta, która syczała jak wąż, bardzo wielu upadało i leżeli nieprzytomni (w tym ta znajoma). Wiele s-----------h akcji opowiedziała, niestety nie spamiętałem wszystkich. Najlepsze jest to, że to trwa kilka godzin, ostra imba, dosłownie jak w jakimś wariatkowie, a dziewczyna nie bała się, nie czuła żadnego niebezpieczeństwa, jakaś aura jej to zapewniała.
Mirki, ja sam jestem średnio wierzący i takie rzeczy przyjmuje z bardzoooo wielkim dystansem, ale K---A.
Co wy powiecie na ten temat? byliście? znacie jakieś inne akcje? jest jakieś logiczne wytłumaczenie oprócz tego, że dobre kadzidełko przygotowano? Ktoś z Częstochowy wypowie się? Zapraszam do komentowania
P.S
znalazłem jakiś c-----y wpis z forum na ten temat http://f.kafeteria.pl/temat/f1/przezylam-msze-na-ktorej-byl-egzorcysta-nie-uwierzycie-p_4936533
Chciałbym na własne oczy to zobaczyć. Nie uwierzę póki nie zobaczę. Ale naprawdę ta dziewczyna nie miałaby powodu żeby kłamać lub koloryzować. Ręczę za to.
Na moje to masowe histerie, zbiorowe halucynacje. Nie mam za bardzo czasu ale kiedyś skrzyknę ekipę znajomych, wyczaję termin i udam się z kamerami na taki wiec ( ͡° ͜ʖ ͡°) Musze udokumentować te "uzdrowienia" i inne nawiedzenia.
mój dobry kolega tez był na takiej mszy. raz w miesiącu są podobno msze w sanktuarium ojca pio na mirowie. tez mam zamiar sie wybrac, bo srednio wierze.
Po prostu autosugestia is hell of a drug ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wszystko można logicznie wytłumaczyć.
Człowiek może pamiętać rzeczy, których nie było i być w 100% przekonanym o ich prawdziwości.
Jeśli ktoś nie miał wcześniej kontaktu z takim "uduchowionym" środowiskiem to oczekiwanie na jakieś "cudowne" wydarzenia w miejscach grupowego kultu, w połączeniu z zbiorowym religijnym wielogodzinnym "transem" może wywołać bardzo silne reakcje psychiczne. Tak
Byłem już na takich, co tu gadać to warto przeżyć. Fajna atmosfera.
@DeXteR25 podobno na rakowie jeszcze są w tym kościele koło basenu