Aktywne Wpisy

Leniek +562
Przeciwko nocnej prohibicji protestować może tylko łeb przeżarty alkoholem na wylot.
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
Bo żeby ta prohibicja w czymkolwiek przeszkadzała to trzeba spełniać wszystkie poniższe warunki:
- Nie mieć pieniędzy na kulturalne spożywanie alkoholu w knajpach / klubach
- Być pierdołą która nie potrafi kupić alkoholu przed imprezą
- Chlać na umór za każdym razem, bo tylko wtedy nie da się przewidzieć ile tego alkoholu potrzebujesz
- Być uzależnionym i nie móc mieć w domu zapasu alkoholu bo kusi
źródło: image
Pobierz
CalibraTeam +2

Wygląda na to że nie mam debuggerowych wersji bibliotek...
Ale jak to sprawdzić? Gdzie one powinny być?
Czy to ma cokolwiek wspólnego z plikiem Makefile?
Ogólnie wygląda to groźnie i nieprzyjaźnie.
I co ja mam zrobić?
gcc/clang: -g i wyłączone optymalizacje -O0
w VS z MSVC: Configuration Properties / C/C++ / Debug Information Format (na dobrą sprawę VS od razu generuje konfiguracje Release i Debug, styknie jak przełączysz)
https://code.visualstudio.com/docs/languages/cpp#_debugging
Jak byk napisane ;p
@that_ugly_dude:
Zobaczcie tutaj jaki mam problem:
http://www.wykop.pl/wpis/22659019/programowanie-c-gdb-g-linux-visualstudio-visualstu/81734435/
Nie wiem dzięki czemu. Może dzięki temu że był wyłączany komputer i dzisiaj jak włączyłem to zaczęło działać, a może dlatego że VSC się zaktualizował.
W każdym razie działa. Widać zmienne, breakpointy działają.
Zrobiłem jeszcze wczoraj:
sudo strip /usr/lib/libstdc++.so.6
is up to date.bo sam kod programu testowego się nie zmieniał i dlatego plik wynikowy nie miał danych do debugowania które daje parametr -g.