Wpis z mikrobloga

@sorasill jeszcze nie mialem przypadku zeby ktos kto ma corela nie marudzil mi ze cos zle ze panie mi sie nie otwiera moze zapisz to w wersji pdf z 1976roku :) oj tez nie dziala to jpg jednak :)

Zarty zartami ale opinie o tym programie psuja sami uzytkownicy np Wiesiek lat 67 ktory kupil corela do robienia pieczatek i traktuje go jak system zamkniety ewentualnie importuje jpg
@Elmair ale ja mowie powaznie - tydzien temu spotkalem kumpla grafika ktory zarabia metto tyle co ja ma z prowadzenia firmy a strzyze trawniki na rondach na etacie a grafike rzucil #!$%@?
@sorasill zmienia :) na adobe nie bylo info o tym ze cs2 jest tylko dla posiadaczy faktur. Dodatkowo piracenie to uzycie kodu wygenerowanego specjalistucznym oprogramowaniem lamiacym zabezpieczenia - adobe sam podal klucz wiec nie ma przeslanek do nazywania tego pirackim oprogramowaniem. Sam ma w somu nosnik z cs2 z tego wydarzenia i jestem pewien ze jest full legal bo czytalem opinie prawnicze na ten temat
@PeaceUN: W przypadku licencji OEM Microsoftu najważniejszą rzeczą jest naklejka COA na obudowie komputera oraz dowód zakupu urządzenia (co ważne klucz licencyjny nie musi się zgadzać z kluczem zainstalowanego systemu operacyjnego - producenci OEM mają przydzieloną pulę kluczy przeznaczonych do wielokrotnych aktywacji, zapisanych w części ACPI - SLIC).

W przypadku licencji BOX liczy się opakowanie (z numerem seryjnym), oryginalna płyta instalacyjna, dowód zakupu.

W przypadku innego oprogramowania BOX liczy się paragon/faktura.
@sorasill zdarzaja sie wyjatki ale z reguły jest tak ze grafik zastepuje na stanowisku innego grafik ktory zmadrzalni sie zwolnil i nikt nie bedzie robil stanowiska specjalnie pod kogos - chuba ze jest sie beksinkim czy innym swiąteckim
@PeaceUN: jakie stanowisko o czym ty do mnie piszesz. U nas licencje są dopisane do stanowiska, ktokolwiek kto by mnie miał zastąpić dostanie identyczny kpl. oprogramowania postawionego na świeżo żeby mógł zrobić pod siebie + firmowe akcje i skrypty.
@sorasill eula w cs2 byla po angielsku na polskiej stronie wiec prawnie moga ci skoczyc - program i klucz był udostepniony publicznie a wiec byl wersja elektroniczna z kompletem kluczy od producenta - ja dalem temat do prawnika i potwierdzil ze mozna uzywac. Informacje o zastrzezeniach w uzytkowaniu pojawily sie jakies 2 tyg po opublicznieniu wiec byly 2 tyg legalnego sciagania - ja na.plycie mam napisana date przez prawnika scuagniecia pliku na