Wpis z mikrobloga

Czy mogę wysłać CV w języku angielskim oraz polskim, jeśli w wymaganiach jest wspomniane, że znajomość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem?
#praca #pracbaza #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Canibel: w IT przynajmniej mozna spoko wysylac tylko po angielsku. jesli aplikujesz do korpo to mysle ze wylacznie ang cv tez na luzie. zawsze mozesz wyslac oba, ale jako oddzielne pliki. przeczytaja sobie to, ktore im pasuje.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kuouroro W sumie to jest korpo mająca swoje fabryki w paru krajach i fajnie by było pokazać na wstępie że ogarniam język w piśmie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Canibel: słałbym tylko po angielsku. Nie pracuję w IT, ale u mnie dużo się tego języka używa - nie chciało mi się robić dwóch CV.

Weź jednak pod uwagę, że CV słabo się pochwalisz znajomością języka - angielski to podstawa i raczej nikomu nie zaimponujesz, a z doświadczenia wiem, że więcej osób robi w swoich CV błędy które bardziej rażą niż jak są po polsku.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@KochamJescKisiel Myślę, że wyróżnie się wysyłając jeśli jako jedyny to zrobię, a wiem że tak może być, gdyż rekrutacja jest wewnętrzna a bardzo dużo osób nie zna angielskiego albo ma opanowany poziom podstawowy.
  • Odpowiedz