Aktywne Wpisy
szcz33pan +1470
dziś podany był odczyt inflacji wg GUS Za maj:
2,5% r/r
0,1% m/m
10 dni temu RPP obradowała i pozostawiła stopy procentowe na niezmienionym poziomie - 5,75%
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia 2022, a potem jakoś to poszło i zacząłem go brać co pół roku aby aktualizować dla mireczków indeks kebaba. To
2,5% r/r
0,1% m/m
10 dni temu RPP obradowała i pozostawiła stopy procentowe na niezmienionym poziomie - 5,75%
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 roku zamówiłem kebaba z lokalnej budy, to samo zrobiłem 9 grudnia 2022, a potem jakoś to poszło i zacząłem go brać co pół roku aby aktualizować dla mireczków indeks kebaba. To
WielkiNos +259
Nie no obczajcie to. Chłop wyszedł z domu i na własne oczy zobaczył jak mu jakiś pies zagryza gęsi na podwórku.
Psiarze: to na pewno nie piesek, piesek by tego na pewno nie zrobił.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazewsi
Psiarze: to na pewno nie piesek, piesek by tego na pewno nie zrobił.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazewsi
Tylko się wkurzam na bezmyślne narażanie mojego życia, wyzalilam się na portalu ze śmiesznymi obrazkami.
@rasjanek20: no pewnie, powinna zwolnić o 50 km/h i wciskać się między tira, bo jaśnie Pan w jakimś szrocie musi #!$%@?ć po zapchanej autami autostradzie (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Komentarz usunięty przez moderatora
ten przepis wtedy jest zlamany, jezeli osoba A wymusza poprzez zmiane pasa na kims zmniejszenie predkosci, ob inaczej bylby wypadek spowodowany bezposrednio ta zmiana.
Tutaj mamy sytuacje, ze ktos juz zmienil przepisowo, a gosc zapierdzielal ponad limity i dojechal do kogos, kto jechal wolniej.
Dokonales nadinterpretacji.
Zgodnie z Twoimi wyjasnieniami kazdy lamie ten przepis, jezeli ktos za nim jedzie
Jeżeli natomiast nie potrafisz przejść do porządku dziennego po takim numerze, zaopatrz się w kamerę skierowaną na tył samochodu i nie wahaj się przesyłać co ciekawsze materiały na bagiety. Pozdrawiam i szerokości :)
Komentarz usunięty przez autora
#januszemotoryzacji #kodeksdrogowy
Mało kto tam jedzie więcej niż 120
@krave: Albo jestem mało kto albo mamy inne spostrzeżenia. Tak się składa, że rodzinę mam na Dolnym i często tą trasa jeżdzę. 140 tam to normalna prędkość dla lepszych samochodów. Co do siedzenia na tyłku zgadzam sie.
Co ty pierdzielisz o nadużywaniu pasa? Jadąc 140, nie może nadużywać pasa, ponieważ jedzie maksymalną dozwoloną prędkością.
Mój kolega ( ͡° ͜ʖ ͡°) śmiga czasem szybciej, 140+ często zdarza się hamować jak ktoś na lewym wyprzedza. Mam mieć pretensje