Wpis z mikrobloga

Mam aplikacje SpringMVC webapp i apke desktopową która po wprowadzeniu pewnego tekstu uruchamia komendę w cmd, w jaki sposob. Celem jest żeby te aplikacje połączyć ... żeby użytkownik aplikacji internetowej po kliknięciu w button wysłał rozkaz wykonania komedy w cmd na serwerze i otrzymał odpowiedź jaką zwrócił cmd ? w jaki sposób mogę to zaimplementować ? jakich zagadnień powinienem szukać żeby trafić na odpowiedź ? chodzi o REST ? WebServices ?

#programowanie #java #springmvc #spring #webdev #naukaprogramowania
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DaxterPoker: nie wiem o co Ci dokladnie chodzi teraz.
Ten kod umieszczasz w spring controllerze, a w aplikacji desktopowej musisz zrobić request http pod ten url. Możesz użyć do tego np. HttpUrlConnection, a wywołanie metody z tym obiektem, np. w przypadku swinga zrobisz implementująć onclicklistener czy coś podobnego dla konkretnego elementu gui.
  • Odpowiedz
@DaxterPoker:
wcześniej pisałeś, że chcesz z apki desktopowej mieć dostęp do powłoki na serwerze, teraz piszesz, że ma być na odwrót

czy mogę wkleić tą klasę od aplikacji webowej

Dlaczego nie? Musisz tylko przerobić ten kod albo dodać taki, który zwróci wynik kompilacji, a nie tylko jakiś verdict (klasa małą literą?) jeśli chcesz dostać ten plik. A jak chcesz tylko uruchomić i dostać output to kod który powyżej wkleiłem nadaje
  • Odpowiedz