Wpis z mikrobloga

Przypomniałem sobie o tym właśnie teraz, kiedy jest szum na ten temat. Doszedłem do wniosku że ta malutka pigułka uratowała mi życie. To kim jestem teraz, to z kim teraz mam dzieci, to kim jest moja żona to zasługa tej małej pigułki. Gdyby na tamte czasy moja dziewczyna zaszła w ciążę miałbym zmarnowane życie.

@hatersgonnahate: nie jesteś w stanie powiedzieć co by było. Może dziecko by Cie zmienilo i zachęciło do
  • Odpowiedz
@kawa-i-papierosy: zawsze mnie zastanawialo w czarnym protescie gaslo "moja macica moja sprawa". A co w przypadku jezeli kobieta chce aborcji a ojciec dziecka chce zeby sie urodzilo? O ile sie nie myle to musiala wypiac dupe wiec brala pod uwage ze ten kto wklada moze zostac potencjalnym ojcem? W calym tyl lewicowym krzyku nie slyszalem takiego argumentu. Lewica swoimi haslami pokazuje ze jest intelektualnie na poziomie ameby. Widzi to co chce
  • Odpowiedz
@kawa-i-papierosy: Zasadniczo może szkodzić, jako środek wczesnoporonny, dlatego zresztą powinna być stosowana pod jaką taką kontrolą lekarza, a nie jak cukierki. Chodzi o to, że we wczesnym stadium blokuje zagnieżdżenie zarodka, ale w późnym już powoduje typowe poronienie, a samo poronienie to możliwy krwotok i liczne powikłania. I tak naprawdę po zażyciu kobieta powinna po jakimś czasie udać się na kontrol do gina, czy wszystko jest w porządku.
  • Odpowiedz
@bluberr: Tabletka nie jest ingerowaniem w życie, dopóki nie zdefiniujemy, w którym momencie to życie się zaczyna. I tu dochodzimy do podstawowego problemu, bo dla każdego oznacza to co innego. Serce bije już w 6t, a tabletka po zastosowana na takim zarodku powoduje jego obumarcie także po zagnieżdżeniu. Tak że ten, sprawa nie jest taka hop siup prosta.
  • Odpowiedz
Przecież zawsze było tak że zakazywaniem sie interesują głównie ci którzy nigdy czegoś nie robili i sie po prostu nie znają
albo co najgorsze znają sie ale w imie swojego poglądu politycznego mimo wszystko zmieniają zdanie wiedząc że jest to gówno prawda bo tak pan jezus/kaczyński/korwin/zandberg powiedział a trzeba słuchać swojego mentora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lavinka a w dyskusji nie było czasem mowy o ellaone a nie o środkach wczesnoporonnych? Bo 6 tygodni to trochę więcej niż max 5 dni podczas których ta tabletka ma szansę działać. (jeśli masz źródło potwierdzające ze tabletka spowoduje poronienie to poproszę ale to nic nie zmienia, prawidłowo stosowana ma być max 5 dni po stosunku)
  • Odpowiedz
@WOTANAZ:

Dyskusja jest bez sensu. Wystarczy wpisać hasło "przerwanie ciąży" w googla i wyskakuje co trzeba. Na przykład to:

http://www.mediklinik.sk/pl/ginekologia

Wyskok na Słowację, koszt 370 euro, zabieg w 1 dzień sprawa załatwiona. Żadnych pytań, żadnych dodatkowych papierów.

Możesz sobie jeszcze 100 lat gadać gdzie zaczyna się człowiek i filozofować z pozycji absolutnej moralności. Inne kraje mają to w dupie, wprowadziły u siebie takie prawo że ciążę można przerwać do 12 tygodnia
  • Odpowiedz
Z dalszej perspektywy widać więcej i - nie rzadko - lepiej.

Dziwi mnie to, że młodzi ludzie tak łatwo pozbywają się wiedzy i doświadczenia życiowego starszych od siebie.
  • Odpowiedz
@bluberr: Ellaone ma działanie wczesnoporonne również. Dlatego właśnie jest na tę tabletkę hejt. Tłumaczę, bo chyba nie wszyscy rozumieją, że nie zawsze tabletka stosowana jest zgodnie z przeznaczeniem.
  • Odpowiedz
@comrade: no jasne, o pedofilii też możesz sobie pleść trzy po trzy co tam chcesz jakie to złe i niedobre, w innych kręgach kulturowych mają to w dupie, śmigasz sobie na tajlandię albo do kambodży, dajesz parę złotych taksiarzowi i koniec, jesteś w raju. kto chce korzysta, kto nie chce - nie korzysta. kraje, które u siebie ograniczają pedofilię powodują tylko seksturystykę i tyle.
  • Odpowiedz
@lavinka chciałam źródło :/

Czy wszystkie leki które stosowane niezgodnie z przeznaczeniem powodują poronienie mają być na receptę? Z tego co wiem, kobietom w ciąży nie wolno przyjmować prawie żadnych leków bo cokolwiek może źle wpłynąć na płód.
  • Odpowiedz
@WOTANAZ:

Ale pedofilia nie jest prawnie legalna w Tajlandii. Nigdzie nie jest.

Natomiast aborcja jest legalna w ogromnej większości krajów wysoko rozwiniętych.
  • Odpowiedz