Wpis z mikrobloga

#filmweb #webdev #programowanie Do tej pory narzekałem na działanie tego portalu, myślałem, że to wina kiepskich programistów albo słabego, niewydajnego kodu lub obu rzeczy naraz. Ale jakby się tak zastanowić to filmweb piszą geniusze kodu, bo to jedna z niewielu stron w której muszę wyłączać adblock, żeby poprawnie działała xD Tzn bez niego też nie działa poprawnie, ale przynajmniej działa większość funkcji xD
Reklamodawca zadowolony, właściciel też, a programista tym bardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Masterczulki: Wiadomo, że baza chyba największa na imdb, ja rankingi i recenzje biorę głównie z letterboxd, rottentomatoes i r/truefilm , ale poza niedziałającą połową przycisków poprawnie, reklamami większymi niż na onecie, to portal wcale nie jest taki zły. Nawet algorytm rekomendacji filmów jest w porządku. Tylko te niedziałające funkcje mnie denerwują, bo reszty unikam typu kiepskich rankingów filmów czy nędznych dyskusji pod mainstreamowymi filmami :D
  • Odpowiedz
@dzeksondzekson: za darmo synek nic na tym świecie nie ma, albo reklamy albo płatne subskrypcje. To nie dawne czasy, że robiło się stronkę w html i sobie działała. Teraz zatrudnia się ludzi by jeszcze coś dodawali, aktualizowali i pisali tam. A zeby ich zatrudnić trzeba mieć hajs, a zeby się zgadzał trzeba reklam ;)
  • Odpowiedz
@nie_wnikaj:
Ok jedziemy
Wiadomości - mam od kilku lat ikonkę powiadomienia o jednej wiadomości, którą naciskając dostaje komunikat " Nie masz żadnych wiadomości" xD
czyli popsute powiadomienia
Poza tym klikając Mój filmweb, nie odznaczają mi się powiadomienia w aplikacji, bo powiadomienia na stronie dotyczą nie mojego filmwebu tylko Mojego asystenta. Czyli muszę klikać 2 razy żeby odznaczać powiadomienia, w dwóch miejscach jednocześnie. Czyli popsute powiadomienia.
Reklamy - z włączonym uBlockiem nie działają
  • Odpowiedz