Aktywne Wpisy
Juliusz-Banioski +78
#mecz
jakie macie swoje ulubione powiedzonka/zwroty, które mogą nie być już zbyt powszechnie używane, zwłaszcza w życiu codziennym ale was bawią albo po prostu je lubicie?
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
Po skandalicznej decyzji MSWiA nieprzyzwalającej na przyjęcie sierot z syryjskiego Aleppo przez władze Sopotu, z pomocą zgłosili się przedstawiciele Polskiej Misji Medycznej. Już w najbliższy poniedziałek koordynatorki PMM (Ewa Piekarska i Margarita Olasinska-Chart) wyruszą z Krakowa do Syrii, by zakupić pierwsze porcje leków, a także by spotkać się z miejscowymi lekarzami i skonsultować, które dzieci potrzebują i będą mogły przyjechać do naszego kraju.
Polska Misja Medyczna to istniejąca od 1999 roku organizacja non-profit, której cele to przede wszystkim pomoc humanitarna i medyczna ofiarom wojen, oraz kataklizmów, jak również kształcenie kadry medycznej i ludności w zakresie opieki zdrowotnej.
Z całego serca dziękujemy Polskiej Misji Medycznej. Dzięki takim gestom można odzyskać wiarę, że są jeszcze na tym świecie ludzie zdolni do pomocy innym. Smutne jest jednak to, że władze kraju zamiast promować humanitaryzm skłonne są raczej go tłumić.
źródła:
1 2
Chcecsz być na bieżąco? Dodaj nasz profil oraz tag #liberalnidemokraci do obserwowanych.
#uchodzcy #syria #polityka #neuropa #4konserwy
Jak możecie przeczytać, Polska Misja Medyczna będzie konsultować z miejscowymi lekarzami które dzieci będą mogły przyjechać. Myślimy, że lepiej zaufać osobom które pomagają również na
@LiberalniDemokraci: Ale wiecie, że nie przyjęcie 10 sierot okazało się bujdą. Lepiej wyedytujecie tekst bo tracicie wiarygodność.
http://s.tvp.pl/images2/4/0/2/uid_402bb9ef806a2dbfb8e5e3f32f7ddc801486212068668_width_633_play_0_pos_0_gs_0_height_356.jpg
Widząc ten dowód przyznasz, że dałeś się omamić propagandzie?
https://twitter.com/SamPereira_/status/827873587331735552/photo/1
Jest wyraźnie napisane, że chodzi o dzieci i rodziny. Natomiast nie znalazłem odpowiedzi która nie jest podobno odmową, tylko zwróceniem wagi na trudności.
osobiście uważam, że rząd nawet jeśli pomoc by była tak jak w tym liście nie powinien odmówić, bo to jest sprawa gdańska, nie jest jednak tak, że chodziło o przyjęcie 10 sierot jak podały media.