Aktywne Wpisy
#pracbaza
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Bunch +69
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#hardware #informatyka #linux #gorzkiezale
Wpisz w konsoli
lsblk
by wyszukać wszystkie dyski podłączone do kompa, jeśli nie pomożę to
lsusb -v
Nie pamiętam jak to się robiło, ale mając już nazwę pendrive'a można naprawić uszkodzone dane, UUID itd.
Wpisz samo lsusb przed i po włożeniu pendrive, wyszukaj numery Bus Drive ID, które się pojawią jako nowe (czyli odpowiadające pendriveowi). : EDIT: sprawdzamy to by się upewnić, że linux na pewno widzi pendrive i da sie go naprawić.
A następnie wpisz
dd if=/dev/zero of=/dev/sdb bs=8M
używam sdb,
@Markuth: Ja nic z tego nie rozumiem. Pisz do mnie, jak do kogos, kto wychowal sie na windowsie, a na linuksie jest od wczoraj