Aktywne Wpisy
mirko_anonim +18
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki,
jaki jest Wasz stan finansów / oszczędności / inwestycji / zobowiązań? Gdybyście stracili źródło utrzymania w tym momencie, ile jesteście w stanie przeżyć bez problemu?
Mam 28 lat i wygląda to u mnie tak:
Mirki,
jaki jest Wasz stan finansów / oszczędności / inwestycji / zobowiązań? Gdybyście stracili źródło utrzymania w tym momencie, ile jesteście w stanie przeżyć bez problemu?
Mam 28 lat i wygląda to u mnie tak:
olito +210
Baba źle zaparkowała i na prośbę o przestawienie samochodu tak, żeby dla innych też było miejsce, obraża knajpę w internecie. ( ͡º ͜ʖ͡º) #logikarozowychpaskow #parkowanie #hajnowka #bialowieza
Zmierzajac na stanowisko wyskoczyl lesny dziadek z obslugi - panie, tu nie wolno nosic broni!
Bron musi byc w walizce/pudelku!
To ja na to, ze jest roznica z noszeniem i przenoszeniem, ze jest rozladowana, a amunicja w kieszeni (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
On i tak nic nie skumal. Dla niego to nie ma roznicy. Nosze bron na strzelnicy, a tego nie wolno.
No nic, w koncu on tam rzadzi nie bede sie sprzeczal...
ale przeciez nie mam pudelka ani walizki - to jak mam to na strzelnice wniesc?
Poszedl na zaplecze i przyniosl marker - taki dlugi 1,5m od karabinu i stwierdzil,
ze musze odciagnac zamek i wsadzic ten marker i nosic tak zeby bylo widac, ze bron jest bezpieczna.
Normalnie witki opadaja. Najlepsze jest to, ze to nie pierwszy raz spotykam sie z taka sytuacja.
No ale co bede dyskutowal. To jego strzelnica i moze zwyczajnie mi kazac w---------c jak mi sie nie podoba...
#strzelectwo
@KiedysMialemKonto: danie komuś postrzelać z własnej broni to jest mega trudna sprawa. Nie znam strzelnicy gdzie takie coś przejdzie "z marszu". Gdzieniegdzie zgodzą się wziąć pełną opłatę za instruktora i amunicję strzelnicową, ale jednak to jest mniejszość. Standardowe warunki mówią, że można strzelać tylko z własnej broni.
@avltree swoją drogą, czy nauka zna przypadek, by b--ń w sprawnej kaburze wystrzeliła ot tak? Nie oceniam negatywnie twojego zaniepokojenia, po prostu zastanawiam się, czy istniało jakieś ryzyko.
@ppqa co masz namysli, tzn o ktore komentarze chodzi?
Co do strzelania z nieswojej broni to tez kwestia strzelnicy.
Znam takie gdzie mozesz isc smialo z kumplem i nie bedzie problemu.
Na innych wymagaja uprawnien prowadzacego strzelanie i wtedy jestes
I tak najlepsze jest to, że:
a) na strzelnicy nie można się poruszać z załadowaną bronią poza osią
b) broni nie ma gdzie rozładować poza osią w większości