Wpis z mikrobloga

Wkurzylam sie trochę bo byłam na rozmowie o staż i głupia godziłam sie na wszystko nawet jak zapytano czy będę mogła przyjść w weekendy. Na koniec dowiedziałam sie tez ze: No bo wie pani my tu nie mamy sprzątaczki i trzeba czasem sprzątnąć. Okej korona mi z głowy nie spadnie przecież jak umyje podłogę. Ale pani pożegnała mnie słowami: oh mamy tyle kandydatów No nie wiem czy Panią wezmę, nie wiem nie wiem. A na skierowaniu z UP o decyzji napisała: odpowiedz dam w późniejszym terminie. Nosz kurrr... pójdę jutro do urzędu i powiem ze chcą żeby stażysta przychodził w weekendy, i o sprzątaniu tez nie omieszkam wspomnieć. Mam nadzieje ze wycofają im ta ofertę z UP. #zalesie #pracbaza #staz #korposwiat
  • 145
  • Odpowiedz
  • 1
@FrasierCrane: chciałam wyjaśnić czemu sie tam rejestrowałam po prostu :) rodzina na mnie cisnęła ze ,,jak ci sie coś stanie poważnego to sie nie wypłacimy". Liczba mieszkańców to okolo 32tys- edytowałam bo rozbieżne info znalazłam w necie
  • Odpowiedz
@evvelina: To prawda, też tak miałem jak w swojej miejscowości mieszkałem. Rodzice mieli oczywiście rację, ale na szczęście ta dziura nie trwała długo. No tak, Polska powiatowa, co zrobić. Przez chwilę myślałem, że cię celowo zniechęca, bo miejsce jest zaklepane dla kogoś innego, tylko pytanie po co wtedy wystawiają w Urzędzie Pracy. Pewnie dostają dopłaty do skierowanych, lub coś. Mniejsza z tym, na pewno sobie poradzisz, bo na pewno widać
  • Odpowiedz
  • 5
@FrasierCrane: jest tak jak piszesz. Sama babka w urzędzie mówiła ze mam sobie znaleźć pracodawcę który weźmie mnie na staż z up i wystawia ogłoszenie o stażu takie zamknięte tylko dla mnie. Tak jak pisałam kilka komentarzy wyżej- urzędy pracy są totalnie niepotrzebne bo ludzie pracujący tam (bynajmniej u mnie) nie znają sie zupełnie na niczym :(
  • Odpowiedz
rozumiem Twoje oburzenie. Niestety u nas są warunki jakie są. Cholernie cieżko o prace i ja w obecnej sytuacji godzę sie nawet robić za najniższa krajowa. Nie świadczy to o mnie jako o ,,wykidajle" bo takie są realia

@evvelina: u nas czyli gdzie? Bo ja niby jestem w regionie o najwyższym bezrobociu, a mimo to pracę dostać strasznie łatwo (moja dziewczyna po liceum zmienia prace jak rękawiczki).
  • Odpowiedz
@evvelina: I prawidłowo. Mi kiedyś wcisnęli spotkanie z kierowniczką warsztatów terapeutycznych, gdzie ja w ogóle nie mam wykształcenia w tym kierunku, a ,,musiałem" odbębnić. Poszedłem, pogadałem z kierowniczką i powiedziałem, że jestem umówiony z innym pracodawcą i napisała mi ,,brak kwalifikacji" :)
  • Odpowiedz
  • 0
@evvelina głowa do góry. Ja dobrze rozumiem, że pracy można szukać i nawet rok, wreszcie coś trafisz godnego. od Januszowania trzymaj się z daleka
  • Odpowiedz
  • 2
@Bambro: No to uwierz ze zazdroszczę bo ja naprawdę szukam pracy od sierpnia i byłam na jakichś 8 rozmowach i nic. A cv składam wszędzie gdzie sie da, sama roznoszą i wysyłam do firm.@Alfabet: dzięki ;) @kartofeel: tak tylko trzeba coś znaleźć a uwierz ze nie wybrzydzam. @mudzahedin: śmieszni są w tych urzędach... ja sie sama chodzę i proszę o cokolwiek. @Grzesiek_astronaut: wymagań co
  • Odpowiedz
@evvelina: No raczej. Trochę zdenerwowałem się w UP jak mi zaproponowali staż jako terapeuta zajęciowy. Odpowiedziałem mojemu ,,opiekunowi", że przecież nie mam żadnych kwalifikacji itp., a on na to ,,to nic, wszystkich wysyłamy". Taa, osoby po budowlance, mechanice samochodowej też na pewno...
  • Odpowiedz
  • 0
@Bambro: tez o tym myslalam ale serio nie jestem jakimś tłukiem, mam studia, kilka warsztatów ukończonych, doświadczenie i kilka innych osiągnięć. Na rozmowach zazwyczaj sie nie stresuje. Nie wiem co jest nie halo... @Grzesiek_astronaut: a jeśli o to chodzi to tak :)
  • Odpowiedz
@evvelina: Bardzo dobrze, ja dostałem ofertę ze skierowaniem czy jakoś tak w tamtym roku, w programie z UP dla osób do 30 roku życia (pracodawca płaci przez 12 miesięcy, a przez kolejne 12 UP) i spełniłem wszystkie oczekiwania pracodawcy = powinien mnie przyjąć, a Ci janusze do mnie po rozmowie kwalifikacyjnej, że jednak nikogo nie potrzebują akutalnie ( ) To po #!$%@? zajmują miejsce w
  • Odpowiedz
  • 2
@mudzahedin: u mnie w urzędzie nie wiedzieli nawet czym jest kierunek moich studiów. Zarejestrowana jestem od listopada i nic mi nie zaproponowali. Sama poprosiłam już o cokolwiek
  • Odpowiedz