Wpis z mikrobloga

Pomocy! W trakcie gdy probowalem wyslac promotorce 1 rozdzial pracy licencjackiej, zamulili mi laptopa i zobaczykem bkue screena. Na ekranie pisako "ladowanie czegos tam" i z 10min stalo na 0%, wiec odlaczykem laptopa z kabka, nastepnie wlaczylem i ujrzalem cos takiego, jak na obrazku. Co robic? Pomozcie! Mam nadzieje, ze nie utracikem swich danych z dysku, w tym pracy licencjackiej. Wczoraj tez napotkalem bluescreena, ale nic sie nie stalo

#informatyka #windows10 #sofyeare #hardware
sonep - Pomocy! W trakcie gdy probowalem wyslac promotorce 1 rozdzial pracy licencjac...

źródło: comment_xtgU9VUIordPDIDy7mGotHgBtklhzCqF.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sonep: pendrive kupisz już za 20zl poza tym co to za argument, można mieć backup pracy na mailu, dropboxie itd. Taka praca tylko kilka Mb waży przecież.
  • Odpowiedz
@cup12552: No po fakvie sie dobrze sie mowi, ale wczesniej jakos bardzo do tego nie przywiazywalem wagi. Czasem przeszlo mi przez mysl, zeby to gdzies zapisac, ale zawsze odkladalem to na potem no i mam za swoje. Przez cale zycie nigdy nie mialem problemow z zadnym dyskuem, dlatego tez nie myslalem o jakies awarii.
A pendrive moze i najmniejsze kosztuja ze 20zl, ale jak juz kupowac to wiekszy. Poza tym
  • Odpowiedz
@sonep: jest jeszcze sposób na sprawdzenie, ale wymagałby takiego samego modelu dysku (albo przynajmniej kontrolera). Odkręcenie kontrolera (elektroniki) z tego niesprawnego i podłączenie do sprawnego. Ale to raczej dla serwisów, które mają takie dyski na stanie. No i nie daje pełnej gwarancji, że zadziała.
  • Odpowiedz
@smutnyrobol: Chyba nigdy mi nie upadl. Nie wiem czy sie kreci, bo nie mam jak go podlaczyc kablem, zeby sprawdzic a w serwisie nie przykladalem ucha, gdy mi to sprawdzali
  • Odpowiedz
nie powiedzieli co się zepsuło? Mogła paść sama głowica, a mogła cała elektronika

@yipawka: Nie powiedzieli, sami chyba nie wiedzili, pwiedzieli mi, ze moge conajwyzej probowac odzyskac dane, "ale tego sie nie naprawia"
  • Odpowiedz