Wpis z mikrobloga

Mirki chciałbym pograć w coś z naprawdę dobrą fabułą. Zależy mi na tym, żeby walka w grze nie była nużąca, nie było zbyt wielu (a najlepiej wcale) misji pokroju idź zabij wilka bo zagraża mojej wiosce. Z tych tytułów, które teraz mi przychodzą do głowy i mi się podobały:
Deus Ex wszystkie części
Wiedźmin
Dragon Age pierwsza część
Fallout
Dishonored
Ogólnie najchętniej pograłbym w jakiegoś dobrego fabularnego fpsa (choć inne gatunki też przyjmę). Z góry mówię, że Bioshock mi się nie podoba, rozgrywka polegająca na chodzeniu i strzelaniu do tych samych przeciwników jest po prostu nużąca, tym bardziej, że grałem w Dooma i teraz taki schemat rozgrywki w innych grach wydaje mi się słabo zrobiony ( ͡° ʖ̯ ͡°). Stare klasyki pokroju Baldura ograne, a na tytuły nostalgiczne pokroju Pillars of eternity ochoty nie mam.
To jak mirki, pomożecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gry #pcmasterrace
  • 16
@Hatespinner: w DA1 imho fabuła nie była taka zła, a świat był w miarę fajnie wykreowany.
@Napluli_mi_w_twarz: gram w jedynkę i póki co wygląda to tak. O planeta można wylądować, o jakiejś miejsce, o zasadzka gethów x4. Chociaż może to są misje poboczne i ja bez sensu tak latam. Tak czy siak jakoś ciężko mi się wkręcić.
@Jukebox Jedynka jest ciężka jesli chodzi o rozgrywkę, możesz od 2 spróbować abyś jedynie znał fabułę z 1. Później już się wkręca ostro, że po kilka razy można przechodzić ze wzgledu na to że decyzje z poprzednich części wpływają na kolejne części.
O planeta można wylądować, o jakiejś miejsce, o zasadzka gethów x4. Chociaż może to są misje poboczne i ja bez sensu tak latam. Tak czy siak jakoś ciężko mi się wkręcić.

@Jukebox: daruj sobie misje poboczne w jedynce. Zrób główny wątek i śmigaj do dwójki, tam jest dopiero ciekawie. A główny wątek jest najciekawszy w trójce.

Może Fallout:New vegas? Ciężko znaleźć coś z dobra fabułą i ciekawą walką bo pierwsze to
@Naxster: w Fallouty grałem wszystkie. Co do tego mass effecta... nie robiąc misji pobocznych zawsze mam wrażenie jakbym coś tracił. Ostatecznie pewnie się przemogę bo wszyscy się nad tą grą zachwycają i w sumie fabuła sama w sobie jest intrygująca.