Aktywne Wpisy
Krolowa_Nauk +554
Masakra, staram się śledzić wszystkie wpisy odnośnie obecnej sytuacji powodziowej, ale przekopywanie się przez te durne heheszki to jakiś koszmar. Co drugi wpis to jakieś szurstwo albo nabijanie się z tragedii "bo mnie to nie dotyczy i nie mój problem". Ludzie potopili swoje i tak już niewielkie zasoby empatii czy o co chodzi? Przykre bardzo...
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
Wszystkim, których dotknęła ta tragedia bardzo współczuję i mam nadzieję, że jak najszybciej uda się opanować sytuację
matixrr +466
#bagiety #bulki #chleb #chlebdomowy #dasbrot #bojowkapiekarska #dasbrot #gotujzwykopem #bojowkapiekarska i trochę #gorzkiezale
1. Rozwałkowałem za bardzo i wyszły patyki a nie buły, i za długie na kamień
1. Generalnie kształtowanie poszło średnio
1. Prawdopodobnie przez to też nie rozeszły się na nacięciach
1. I nie rozeszły się bo trochę przerosły, a ja nie mam dobrego sposobu do przekładania
Bo wyglada bardzo przyjemnie :)
2. Ja od kilku lat jadę na kamieiu ale rozgrzewam go razem z piekarnikiem i nie trwa to godzinę. Porządne wygrzanie wstępne pewnie spaliłoby mi spód.
3. co do przekładania - polecam super peel. https://superpeel.com/
ja kupiłem samą tkaninę na amazonie a deskę zrobiłem chałpniczo. W sumie
@skyluker: kamień w sumie naciągany - cast iron baking stone, czyli płyta żeliwna. Kupiłem niedawno, prostokątna, chyba 30 na 36. Chleb ostatnio wyszedł bardzo dobry, bajgle też. A bagietek nie robię za często, to dopiero się uczę. Co do tej łopaty, ciekawe, ale cenią się, :) może zrobię sobie bieda
Ale tak do jaiegos sosu, dipu - to bardzo fajna forma :)