Wpis z mikrobloga

Przychodzi taki moment, kiedy dzieciaki po zajęciach zaczynają się zwierzać z życiowych problemów - od rodzinnych dramatów, przez chwalenie się tym, co się im udało, aż do pierwszych niezrozumień uczuciowych.
Dzisiaj wysłuchałam relacji z dyskoteki szkolnej od trzecioklasisty. Bardzo fajny, rozgarnięty i inteligentny chłopaczek, jak się okazało również - gentleman, poprosił każdą z koleżanek do tańca, żadna nie stała cały czas pod ścianą.
Jednak nic to nie dało, jego kolega był przebrany za piłkarza i to do niego wzdychały wszystkie koleżanki.

- Proszę pani! One wszystkie za nim latają! Jedna mu nawet powiedziała, że go kocha!

Młody do tej pory miał na to wywalone, ale chyba doszedł do momentu, w którym przestaje mieć. Kolegę miałam okazję poznać - głośny, niespecjalnie bystry, nawet nie za ładny dzieciak. Dlaczego 33 dziewczynki wybierają takich kolegów, zamiast takich jak mój uczeń?

#rozowepaski #niebieskiepaski #kasikuczymatematyki #cotedzieci i chyba trochę #zwiazki ;)
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ten "mój" też nie jest z tych, co jak postawisz w miejscu, tak będzie w nim stać i się nie ruszy. Trochę rozrabia, ale tak fajnie i normalnie, że wie, jakie są granice.

@kasiknocheinmal: lepsze to, niż kompletnie nic nie robić. Ale kolegów ma, co nie?

No ale niestety tak jest nawet w tym wieku. Sam pamiętam, że miałem w podbazie w klasie takiego "typowego sebę" (w sumie to był
  • Odpowiedz
@poloyabolo: to widzisz, ja zawsze wzdychałam do tych wycofanych, a będących do rzeczy. Koleżanek miałam bardzo mało w klasie, stąd może (aż 3 byłyśmy) zaburzony obraz takich sytuacji i aktualne zdziwienie. Może kiedyś też tak było, tylko nie widziałam.
Co nie zmienia faktu, że trochę to smutne, jeśli te dziewczynki takie zostaną ;)
  • Odpowiedz
@sombretoy: jeśli inteligentny, to nie jest nudny. W dodatku ten kolega młodego jest wysoce nieestetyczny, więc te fizyczne walory, to zdecydowanie bardziej oscylujące przy "sile" niż aparycji. No i nie sądzę, żeby dziewczynki w tym wieku patrzyły pod kątem kontrolowania, dziewczynki w tym wieku po prostu wzdychają do kolegów i, jak to młody określił, "latają za nimi" ;)
  • Odpowiedz
dziołuszki nie lubia lepszych od siebie

@sombretoy: Polimeryzowałbym. Właśnie że lubią lepszych od siebie, żeby facetem sobie wypełnić własne braki. Jeżeli dziewczyna jest niska i słaba, to o tym wie i potrzebuje faceta, który jest wysoki i silny (żeby mógł sięgnąć jej słoik z półki i jeszcze go odkręcić). Ale jeżeli dziewczyna jest głupia, to o tym przecież nie wie, dlatego nie szuka mądrego.
  • Odpowiedz