Wpis z mikrobloga

• 271
Idę sobie po moim #korposwiat i patrze jakis typek w kapciach, wytartych jeansach i koszli w deseń ceraty. I już do niego podbijam.
- cześć, wpadlbyś do naszego departamentu? Od wczoraj nie mamy tuszu w kopiarce, wiesz, bez tego stoimy, zrobilbyś coś z tym od ręki, czy nawet taką głupotę muszę zgłaszać przez dżirę?
- co?
- no ten pomożesz?
- ale ja jestem z infolinii...
Kochany ziomeczku, jeśli to czytasz, przepraszam Cię najmocniej. Wziąłem, Cię za IT ( ͡° ʖ̯ ͡°). Pamiętajcie, nigdy nie oceniajcie ludzi po wyglądzie
#it
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy nawet taką głupotę muszę zgłaszać przez dżirę

@Krachu: nie musisz, a ja się będę potem tłumaczył przez takie głupoty, że w ciągu miesiąca robię 3 zgłoszenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
każdy przychodzi z głupotą, zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krachu: U mnie odwrotnie, jakiś typ chciał się dostać do klimy w serwerowni i upierał się, że na pewno nie mam do niej dostępu (hehe, różowa w IT? na pewno), a jednak się mylił ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Osoba która nie potrafia zmienić tuszu w drukarce nie powinna nabijać się z IT.

@keneth_: Zakładam, że pewnie tusze i tonery nie są ogólnodostępne dla wszystkich,
  • Odpowiedz
@piwniczak: widziasz "punkt widzienia..." ( ͡° ͜ʖ ͡°) to zwykle Ci co przychodzą twierdzą, że problem jest olbrzymi, a Ci do których przychodzą twierdzą, że to pierdoła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krachu: Nawet jak już coś takiego robisz, to pomyliłeś informatyków z programistami. Informatyk należy do korposzczurów, potrafi zresetować komputer i wstawić toner do drukarki, ubiera się jak korposzczury. Programista jest człowiekiem inteligentnym, leniwym i mimo że dobrze zarabia w większości na wywalone na wygląd.
  • Odpowiedz