Wpis z mikrobloga

• 271
Idę sobie po moim #korposwiat i patrze jakis typek w kapciach, wytartych jeansach i koszli w deseń ceraty. I już do niego podbijam.
- cześć, wpadlbyś do naszego departamentu? Od wczoraj nie mamy tuszu w kopiarce, wiesz, bez tego stoimy, zrobilbyś coś z tym od ręki, czy nawet taką głupotę muszę zgłaszać przez dżirę?
- co?
- no ten pomożesz?
- ale ja jestem z infolinii...
Kochany ziomeczku, jeśli to czytasz, przepraszam Cię najmocniej. Wziąłem, Cię za IT ( ͡° ʖ̯ ͡°). Pamiętajcie, nigdy nie oceniajcie ludzi po wyglądzie
#it
  • 23
@keneth_
@neib1
A wiecie, że w korpo są zasady do wykonywania różnych dziwnych czynności?
Byłem świadkiem wymiany jak koleś polamal zacisk i tusz wypadał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ja po taśmę przezroczystą musiałem zgłaszać przydział żeby mi przyniósł to ktoś z działu logistyki. Miałem szkolenie z zabezpieczenia siebie i otoczenia przed możliwościami uszkodzenia ciała spowodowanymi nożem do papieru ( ͡° ͜ʖ ͡°)

w wielkich
@Krachu: @Nutaharion: W sumie to pewnie macie rację. W jednej firmie można wymienić, w innej nie, ale faktycznie wydaje mi się to głupie :P Uszkodzenia drukarki spowodowane głupotą użytkownika to - mimo wszystko - rzadka sprawa. Przynajmniej u mnie to się chyba nie zdarzyło jeszcze, więc myślę sobie, że w miejscach gdzie jest jednak więcej głąbów też nie będzie tego na tyle więcej, że opłaca się generować tickety do IT,