Aktywne Wpisy

JatuArmy +9

auto_reply +3
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Ma ktoś bardzo dobre ogarniecie w temacie reaktywnego programowania? Zastanawiam sie nad pewnym rozwiązaniem. Mianowicie mam pewien proces. Mając Strumien (Observable), który obserwuje przez Observer jest możliwość sterowania tym strumieniem? Na przykład mam strumień jakiś liczbowy "1, 2, 3". Observator dla kazdej liczby wola onNext(Liczba), czy da się np przy 2, zatrzymać strumień, wykonać jakaś interakcje z użytkownikiem (nieokreślona ilość czasu), i po reakcji użytkownika kontynuować strumien? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Gdyby pominięte można by było bez problemu wykorzystać BehaviorSubject.
Masz tu przystępne wytłumaczenie co *Subject robią może jakiś się nada do tego zastosowania
http://stackoverflow.com/a/21325167/1434792
Oczywiście w programowaniu wszystko można, ale ma to też swoją cenę. Jeśli chciałbyś się zatrzymać to prawdopodobnie powinieneś zacząć buforować dane, które w międzyczasie będą przychodzić. Pytanie tylko czy potem będziesz w stanie nadrobić zaległości? Jeśli nie to będziesz musiał
@moriturius: w zamyśle miałem że jednak zatrzymywać bez pomijanie, lecz uzgadniajac problem okazało się że interakcja ma iść wspolbierznie ze strumieniem, więc chyba problem mi się sam rozwiązał :) ale linka i tak sprawdzę. Dzieki