Wpis z mikrobloga

#linux #linuxmasterrace #archlinux Mam problem z konfiguracją myszki na Wayland. Za każdym razem jak uruchamiam coś z wine i chce użyć myszki to ucieka mi ona na krawędzie ekranu, co uniemożliwia mi granie :( Ktoś wie jak to naprawić ? Skonfigurować ?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak serio to puściłem update dla gnome, reboot kompa i moje monitory coś szaleją :) OKazało się, że przeszli na Wayland domyślnie :( Trzeba teraz to jakoś skonfigurować
  • Odpowiedz
Nastepne problemy ;/ sty 10 11:22:28 RarezPC gdm[343]: Failed to contact accountsservice: Błąd podczas wywoływania metody StartServiceByName dla org.freedesktop.Accounts: GDBus.Error:org.freedesktop.systemd1.ShuttingDown: Refusing a
sty 10 11:22:28 RarezPC gdm-launch-environment][25925]: AccountsService: Failed to create accounts proxy: Błąd podczas wywoływania metody StartServiceByName dla org.freedesktop.Accounts: GDBus.Error:org.freedesk
sty 10 11:22:28 RarezPC gdm[343]: Failed to contact accountsservice: Błąd podczas wywoływania metody StartServiceByName dla org.freedesktop.Accounts: GDBus.Error:org.freedesktop.systemd1.ShuttingDown: Refusing a
sty 10 11:22:29 RarezPC systemd[1]: Stopped GNOME Display Manager.
  • Odpowiedz