Wpis z mikrobloga

Kto nie pali papierosów i innego syfu plusuje, reszta scrolluje dalej.
W nienawiści do papierosów i palaczy tak zostałam wychowana.

(PS. Palącym śmierdzi z ust i macie żółte palce.)

#gownowpis
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dude9: tylko wyraziłam swoje zdanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@agaja: Dokładnie. Jak widzę takiego delikwenta, który "Już, już, ostatni buch i wsiadam do tramwaju, bo mi ucieknie", a później siada obok Ciebie i jeszcze np. ziewnie... Paść na miejscu można ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ale za to bardzo szanuję ludzi, którzy walczą z takim nałogiem. Mają silną wolę
  • Odpowiedz
@WuDwaKa: Nie wiem WuDwaKa, patrząc na przykład znajomej, która codziennie musi wypalić paczkę papierosów (po ile one chodzą, 15 zł?), a żyje z pieniędzy z MOPSu.. mogłaby wydać na jakieś ciuchy, na życie. Ale woli się truć.

Poza tym - większość z nas pamięta te chwile, kiedy kolega bądź koleżanka próbowali namówić do spróbowania tego jednego. Przecież tyle osób paliło, to czemu i ty nie zapalisz?
A młodzi palacze (do
  • Odpowiedz
patrząc na przykład znajomej, która codziennie musi wypalić paczkę papierosów (po ile one chodzą, 15 zł?), a żyje z pieniędzy z MOPSu.. mogłaby wydać na jakieś ciuchy, na życie. Ale woli się truć.

@Akayari: tez taki przypadek znam.
Niby samotna matka, na czysto dostaje 2k, mieszkanie socjalne, wszystko oplacone, mieszka na malej wsi, gdzie za te kwote moglaby zyc spokojnie i godnie (a nie pracuje).
Ale taaaaaaaaaaka bieda, taka bieda!
  • Odpowiedz
@WuDwaKa:

Wiele osób starszych, którzy palą od młodości, teraz wspomina, że przez ten nałóg przepalili dom, samochód itp. Z drugiej strony, jakby nie p-------y to za pewne na co innego wydali tą kasę.

No, na przykład na dom, samochód itp.
  • Odpowiedz
@patrykgit: Pij wodę. Dużo wody. Wyjdzie też na zdrowie. Trzymam mocno kciuki, aż czerwone są ().

@Keybowsky: Kobiety w średnim wieku nie wyglądają tak źle z papierosem. O ile są zadbane. Ale i tak śmierdzą.
Natomiast taka Mirabeleczka, 150 cm wzrostu, 40 kg wagi, a ona trzyma papierocha, rzuca mięsem na prawo i lewo, a potem guje żumę z otwartymi ustami..
  • Odpowiedz
@SunnO: no wiesz? Nie chwal się publicznie swoim związkiem Akayari. Jak macie problemy w tym polu to wiesz pogadaj z nią o tym a nie tak na forum na wykopie... Ale z Ciebie dżentelman. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz