Wpis z mikrobloga

Naczelnik chyba właśnie genialnie rozgrywa opozycję. Najpierw Petru i Madera przez co przez najbliższy czas jest już spalony. Teraz upublicznienie kiepskiej jakości nagrania z Sali Plenarnej przez co część ludzi się doliczy kworum a część nie. Ale i tak na tym straci opozycja bo wyborcom PiS to już bez różnicy. Teraz mogą wypłynąć ciekawostki na temat Kijowskiego i KOD. Jak teraz opozycja się nie ogarnie i nie wystawi kogoś nowego na lidera to za 3 lata PiS ma zwycięstwo w kieszeni nie robiąc nic.
#neuropa #4konserwy #polityka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Licyniusz_Krassus: są idioci, ale... im ta gra pasuje.
co z tego że nie bedziesz no.1. schemat jest taki:
ważne że masz swoją partię, setki ludzi nad którymi masz władzę,obdzielasz stołki w spółkach, terenie itp. olbrzymie pieniądze z subwencji
rośniesz jako polityk w siłę, partia wygrywa wybory z 10% i jesteś takim zajebistym kolesiem. zbblizają się wybory i robisz żeby wejść do sejmu i żeby cię nie strącili wewnątrz partii w niebyt
Przejęcie władzy? po c--j?
  • Odpowiedz
@Marek_Licyniusz_Krassus: to jeszcze raz polecę książkę 'czas kaczynskiego'
ciężko mi zgadywać, ale to są takie przywódce z nich że im zwisa czy będą premierami czy nie, aby być w sejmie i szefem partii- to się liczy. to zera bez ambicji. prezes jest jedem. oni się go boją, jak każden zresztą. takie mamy politczne elity

przywódców, takich z jajami, mamy dwóch. i nie jestem pewien czy rudy wróci na białym koniu,
  • Odpowiedz
@syn_admina: Raczej chyba PiSowi bardziej zależy na tym, żeby opozycję rozbić i zniechęcić do nich ludzi niż przyciągnąć elektorat do siebie. Co najwyżej zaczną promować Kukiza żeby zabrał część głosów PO/N. i w kolejnych wyborach będą znowu sobie spokojnie rządzić.
Szczerze, to miałem na początku nadzieję, że Rysiek pociągnie opozycję ale jak widać, chyba myśli, że sam wszystko ogarnie co wychodzi mu marnie. Schetyna nie ma takiej charyzmy jak i
  • Odpowiedz
rysiek nie był politykiem i się musi tego nauczyć, daj mu szansę jeszcze.
tak samo jego dziewczyny, to słychać w wywiadach, gadają jak ludzie:-) a nie bełkoczą jak politycy (porównaj jakis wywiad dziewczyny z n i np. szydło czy kępy) to amatorszczyzna polityczna. nauka przyjdzie z czasem
rysiek się musi stać bardziej teflonowy żeby takie akcje ja ta teraz się nie przyklejały tak bardzo.
musi być jak prezes - drugi sort, elemet animalny, spadek pkb
  • Odpowiedz
@syn_admina: Nie nauczy się. On zawsze był dość blisko polityki i dalej nie wiedziałby jak to jest? To nie jest człowiek z ulicy.
Ziobro ma chęci przejąć schedę po Naczelniku ale Naczelnik chyba Morawieckiego szykuje na to stanowisko. Chyba, że będzie podział i Ziobro będzie pociągał za sznurki a Morawiecki będzie twarzą PiSu. Macierewicz chyba za bardzo do władzy się na pali. On ma swój świat i dopóki Prezes daje
  • Odpowiedz
albo ryśka zjedzo lwy, albo rysiek się nauczy. tej wiedzy nie ma w książkach trzeba mieć miecz nad głową żeby to pojąc. nie miał wczęsniej tej szkoły więc nie umie. to przed nim. choć faktycznie z ryśka cienki bolo.
ja osobiście uważam że w polityce odnajdują się wyłacznie i tylko osoby o osobowości psychopaty (3% populacji). tzn nie odczuwające emapati, współczucia, emocji. do tego z inteligencją i ambicjami over 9000
takie osoby rozepchają się
  • Odpowiedz
@syn_admina: Albo Macierewicz jest tak zaufanym człowiekiem Prezesa, że Prezes nie chce się go pozbywać. Może właśnie Macierewicz jest przeciwwagą dla Ziobrzystów. Ziobro ma sądy, Błaszczak policję a Macierewicz wojsko. Jeżeli któryś z nich będzie próbował przejąc władze, to inni go usadzą. Nawet jeżeli reszta się ze sobą dogada, to zostaje wierny Macierewicz z wojskiem. Dlatego Macierewicz ma wolną rękę jak i ochronę ze strony Prezesa.
  • Odpowiedz