Wpis z mikrobloga

Mirki grające w #pokemongo, pomuszcie bo boję się że zepsułam telefon (,) mam Huawei Holly i tak wiem, że to masakra grać na czymś takim, ale nie o to. Jadąc rano do pracy przez jakieś 40 minut mam włączony ekran cały czas na pokemony, potem w pracy często na ładowarkę podpinam bo przez te 40 minut zjeżdża bateria z 100% na 50-60 i dalej mam włączony ekran bo w pracy grube mury, GPS głupieje i jajka same się wykluwaja ( ͡° ͜ʖ ͡°) potem powrót z pracy i znowu telefon włączony cały czas i generalnie często jest bardzo ciepły przy takim używaniu, w domu znowu ładowarka. Noi mam wrażenie, to przez to rozrypala mi się bateria, bo nawet jak wyłączę i włączę telefon, tak że na pewno żadna apka nie jest włączona w tle, to na wyłączonym ekranie potrafi w w godzinę zjeść 10-20% ( ͡° ʖ̯ ͡°) miałam kupić na wiosnę/lato nowy telefon, ale się boję że go też rozwalę w ten sposób. Z drugiej strony widzę, że dużo z was robi całe porządne kilometry dziennie z pokemonami, nie macie problemów z baterią?
  • 11
@Monneypenny: To normalne, ja też zepsułem baterię od intensywnego użytkowania. Mój telefon, jak nie jest ładowany, a poksy są włączone, wyłącza się przy 30% i nie chce się włączyć dopóki nie zacznę łądować. Bateria rozładowuje się jeszcze szybciej, niż wcześniej. To normalne, że użytkując w pół roku tak, jakbyś normalnie to robiła kilka lat, bateria się zużywa. Właśnie dlatego wiem, że nie będę w poksy nigdy grał na żadnym drogim flagowcu,
@Monneypenny: mamy problemy, ja tez zajechałem baterię w telefonie, xperia z1 compact, wyłączał się przy wysokich stanach baterii, szybko się rozładowywał. Telefon jest ciepły bo zużywa dużo energii, może tego nie odczuwałaś kiedy było ciepło, ale teraz, w zimie czuję że telefon jest zdecydowanie cieplejszy niż otoczenie.