Wpis z mikrobloga

@vviktor_88: Już zostawiając kwestię, że kobieta robiła zakupy w ikei w 9 miesiącu ciąży co jest nieodpowiedzialne, głupie i w ogóle niepotrzebne (bo mógł to robić np. mąż skoro to były zakupy niecierpiące zwłoki), to jednak jest coś takiego (chyba wszędzie), że w kolejkach pewne osoby mają pierwszeństwo. Kobiety w ciąży, niepełnosprawni, chyba nawet honorowi krwiodawcy itp. I nie sądzę, by korzystanie z tych przywilejów było roszczeniową postawą, a większość
  • Odpowiedz
Najlepsze w tym wpisie jest to, że Mireczki nawet nie chcą stracić czasu na przeczytanie ze zrozumieniem dwóch wpisów na fejsbuku, bo najważniejsze jest jak najszybsze obrażenie i zwyzywanie innych, popisanie o roszczeniowych k-----h, puszczaniu szpary czy rozkładaniu nóg przed fagasem.
Ewidentnie kobieta w ciąży w tej historii zawiniła tym, że śmiała wyjść z domu w ciąży.
Bo ani nie była roszczeniowa (ba, nie skorzystała ze swojego przywileju, tylko stała w kolejce
  • Odpowiedz
@ju_q: Daj spokój, to chyba wszystko szczyle, których ostatnio pełno na wykopie, nie mieli nawet dziewczyny, nie mówiąc już o żonie, by wiedzieć, jak ciężko jest kobietom w ciąży, a jednocześnie muszą robić zakupy, nikt ich w tym nie wyręczy czasem. I jeszcze p---------e o roszczeniowości, gdy stała sobie spokojnie w kolejce i jedyną pretensją było właśnie to, że innego przepuszczono. I te teksty o stosie mebli, a niepełnosprawny to
  • Odpowiedz
@ju_q: Empatia nie jest mocną stroną piwniczaków.
Przerażenie ogarnia gdy zaczyna się czytać co ludzie z siebie wyrzucają w internetach. Uprzedzenia, ksenofobia, megalomania.

Zastanawiam się, w jaki sposób w internecie selekcjonować rozmówców?
Idąc chodnikiem widzisz lumpa - wiesz, że sobie nie pogadacie. Widzisz drecha z puszką piwa - wiesz, że prawie na pewno pod kopułą siano... A w internecie dopóki się do chama nie odezwiesz to może Ci się wydawać,
  • Odpowiedz
@ju_q: Chyba znalazłem odpowiedź. Jeżeli Ci wszyscy w miarę normalni faceci przygotowują z żoną kolację albo wracają z dzieckiem z treningu, albo oglądają serial ze swoją dziewczyną, albo piją p--o z kumplami, albo poszli do kina z koleżanką, albo robią rzeźbę na siłce... to przed komputerami zostaje nam reprezentacja jak powyżej - nikt ich nie lubi, oni nikogo nie lubią - a w internecie mogą rozładować frustrację, bo nie wiedzą
  • Odpowiedz
wy co tą kobietę obrażacie jesteście jacyś ułomni do jasnej cholery?! no k---a szare komórki mi umierają jak czytam komentarze. Babka napisała, że wstrzymali jej kasowanie zakupów gdy stała normalnie w kolejce z innymi i wpierdzielili jakiegoś gościa na wózku, chociaż nie było takiej konieczności. Każdemu by trochę gula skoczyła. Ja pierdziele aż mi ciśnienie skoczyło.
  • Odpowiedz
wytykam jej że bardzo się spieszy w kolejce po kilku godzinach zakupów więc obrażam? XD

@cropdd: Mhm, mhm. Wytykasz jej. To jeszcze wyjaśnij, skąd wziąłeś to, że się bardzo spieszy i nie może postać w kolejce po zakupach, skoro jasno jest napisane, że stała w kolejce z wszystkimi ludźmi?
Co ta sugestia, jakoby rzekomo nie mogła stać w kolejce, a mogła robić zakupy miała pokazać, jeśli nie była wskazaniem braku sensu i
  • Odpowiedz