Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki w sierpniu #slub i #wesele i trzeba zacząć ogarnąć zaproszenia. I jest problem, co wziąć zamiast kwiatów. Pić nie pijemy, czekolad nie jemy za wiele, pluszaki, kupony do lotto - nonsens.

Wpadło nam do głowy poprosić gości o karty prezentowe zasilone drobnymi kwotami np. do Ikei czy na paliwo. Wtedy kasa nie pójdzie w błoto, bo będzie naprawdę przydatna, w przeciwieństwie do wymienionych powyżej pomysłów. W sumie Goście powinni być zadowoleni, że zamiast bezużytecznego badziewia kupią coś, co naprawdę pomoże młodej parze. Jedyna nasza obawa to to, że jest to dość nietypowy pomysł i ktoś mógłby się na to boczyć. Z drugiej strony myślę sobie, że ze ślubami już jest tak, że każdy się boczy na co innego i wszystkim nie dogodzisz.

Wobec tego pytanie do Was Mireczki i Mirabelki. Czy taka prośba na zaproszeniu jest niestosowna?

* - zdaję sobie sprawę, że paliwo zwykle ma wyższe kwoty minimalne, ale zawsze pozostaje opcja składki - 50 zł na dwie-trzy osoby to i tak koszt kwiatów czy wina jakie daliby w takim składzie.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling

Czy prośba o karty prezentowe zamiast kwiatów na zaproszeniu ślubnym jest niestosowna?

• Jest spoko, wpisujcie 46.0% (319)
  • Jednak trochę kwas 54.0% (375)

Oddanych głosów: 694

• 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: i tu się mylisz. Przy 50osobowych weselach (widziałem z kilka takich gdzie lotto było) wydrapywali po 100 do 1000zł rekord chyba jaki był to 1500 ale to dużo ludzi było. Niby drobne, ale zdecydowanie lepsze niż kwiaty. Oczywiście byłem fotografem stąd taka wiedza
  • Odpowiedz
  • 2
@AnonimoweMirkoWyznania zamiat lotto to kupon od bukmachera za taka sama kwotę, kilka meczy i większe szanse na wygrana. Jak by tak każdy gość zrobił to większe szanse na uzbieranie ładnej sumy niz za zwykle lotto xd
  • Odpowiedz