Aktywne Wpisy
miekki_am +512
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
kizalfon +57
Jestem wyczerpany. Jeszcze tydzień takiej pogody a powieszę się w kiblu.
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Mirki w sierpniu #slub i #wesele i trzeba zacząć ogarnąć zaproszenia. I jest problem, co wziąć zamiast kwiatów. Pić nie pijemy, czekolad nie jemy za wiele, pluszaki, kupony do lotto - nonsens.
Wpadło nam do głowy poprosić gości o karty prezentowe zasilone drobnymi kwotami np. do Ikei czy na paliwo. Wtedy kasa nie pójdzie w błoto, bo będzie naprawdę przydatna, w przeciwieństwie do wymienionych powyżej pomysłów. W sumie Goście powinni być zadowoleni, że zamiast bezużytecznego badziewia kupią coś, co naprawdę pomoże młodej parze. Jedyna nasza obawa to to, że jest to dość nietypowy pomysł i ktoś mógłby się na to boczyć. Z drugiej strony myślę sobie, że ze ślubami już jest tak, że każdy się boczy na co innego i wszystkim nie dogodzisz.
Wobec tego pytanie do Was Mireczki i Mirabelki. Czy taka prośba na zaproszeniu jest niestosowna?
* - zdaję sobie sprawę, że paliwo zwykle ma wyższe kwoty minimalne, ale zawsze pozostaje opcja składki - 50 zł na dwie-trzy osoby to i tak koszt kwiatów czy wina jakie daliby w takim składzie.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Czy prośba o karty prezentowe zamiast kwiatów na zaproszeniu ślubnym jest niestosowna?
Komentarz usunięty przez autora
@azzie: lepiej artykuły szkolne bo od września początek roku i to się przyda.
Komentarz usunięty przez autora
@ratemypoo: no właśnie boję się, że książki nie trafią w gust, szkoda byłoby potem to upychać na strychu.
@theartoftrolling: chciałbym, ale to już na pewno nie wypada ;)
Zaakceptował: Asterling
wyjaśniam dlaczego - lotto to bardzo mała szansa trafienia. Czytaliśmy gdzieś, że średni zysk ze wszystkich prezentów lotto od gości z wesela to około 30 pln. Stąd napisailiśmy że nonsens.
Zaakceptował: Asterling
Jak chcesz jakiś pomysł na wierszyk to mogę coś ułożyć, tylko daj znać