Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mireczki,

Moja babcia w przyszłym roku kończy 79lat. Gdy wybuchła #iiwojnaswiatowa mieszkała w warszawie i była małą dziewczynką ale wystarczająco dużą żeby wiele zapamiętać. Opowiadała mi wiele historii o życiu w #warszawa podczas wojny, też o #powstaniewarszawskie oraz jak wyglądało życie w powojennej stolicy. Wiadomo, że czas leci i babcia niestety może odejść. Dzieci nie mam ale nagram te wszystkie opowieści i dam im posłuchać jak będą miały kilkanaście lat. Chciałem to zachować dla siebie i rodziny ale zastanawiam się czy są chętni posłuchać jakbym wrzucił to np. na youtube. Co do jakości nagrania to posiadam mikrofon pojemnościowy oraz dobrze wygłuszony pokój. Ogólnie #produkcjamuzyki miks i mastering od 10lat więc na pewno nie będzie kaleczyło uszu.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 16
@najman: Moja babcia ma aktualnie skończone 93(rocznik 1923), nie tak dawno zmarł jej brat(no ale było już to z 5 lat temu), który był gdzieś w wieku twojej babci, on też lubił opowiadać historie z wojny, jednak gdy babcia słyszała te jego historię to tylko się śmiała, bo albo to były historie zasłyszane od kogoś innego, albo zmyślone.
@AnonimoweMirkoWyznania: moja nakablowała na sąsiadów Niemców, że są chorzy psychicznie, z ich mieszkania dobiegają dzikie wrzaski i zabrało ich pogotowie. Miała jeszcze kilkadziesiąt minut złośliwej satysfakcji nim musiała uciekać z Warszawy w obawie, że kobita, która ją przygarnęła wróci do mieszkania i ją zabije.
Po powrocie do Warszawy okazało się, że z "jej" kamienicy została jedna ściana, a wszystkich mieszkańców, zwłaszcza dzieci, wymordowali sowieccy zdrajcy Polski z AK rękoma Niemców po