Wpis z mikrobloga

Ech, jak zwykle - prezenty są to i jest powód do narzekania na nie.

Mój brat wie, że dużo podróżuję i to takie moje hobby. Więc szarpnął się i kupił mi ScratchMapDELUXE, żebym mógł sobie zdrapywać kraje w których byłem. Doceniam mocno, bo chłopak jeszcze w gimnazjum, ale dorabia sobie tu i ówdzie i szarpnął się na prezent za 110 pln.

W domu okazało się, że ani gumka, ani moneta nie daje rady zdrapać powierzchni tej mapy. Przy lekkim nacisku. Bo przy mocniejszym schodzi zdrapka razem z nadrukiem pod spodem - aż do białego brystolu. W ten sposób starłem z powierzchni mapy Islandię. Dalej spróbowałem jeszcze z Polską, upewniwszy się na YT, że dobrze robię. Na filmikach używają gumki albo monety...

Podsumowując, #niepolecam, #gorzkiezale i nawet chyba #oszukujo, bo mapa zdrapka to jednak powinna się zdrapywać. I jeśli macie kogoś znajomego z pasją #podroze, to nie kupujcie mu tego chłamu, bo to hajs wyrzucony w błoto.

Precypitat - Ech, jak zwykle - prezenty są to i jest powód do narzekania na nie. 

...

źródło: comment_okLT64ZtZ6SiJLjjNsKHYGTuWffXIpeX.jpg

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AvantaR: przepraszam, może Twój egzemplarz będzie fajny. Ale przede wszystkim uważaj na mocne drapanie, bo naprawdę łatwo zerwać warstwę pod spodem.

@Kicer86: @justlikethat: myślałem o tym, ale nikt tego nie przyjmie. Może w jakimś amazonie by to przeszło, z polskiego sklepu spodziewam się raczej przetrzymania towaru przez miesiąc i zwrócenia z powodu "zniszczenia z winy użytkownika". Bilans który zrobiłem mówi mi, że lepiej używać tego z
  • Odpowiedz
@AvantaR: a nie wiem, nie spotkałem się, by to było na wypoku.

Ale w internetach potem poczytałem i np. w Amazonie ma to dużo 1/5 z uwagi właśnie na problemy z drapaniem. (Notabene jak ktoś ma taką mapę i zna sekret ładnego zdrapywania, to chętnie przyjmę, może to ja jestem debilem)
  • Odpowiedz
@Precypitat: ja kupiłem u mirka który ostatnio tu wrzucał post. Wyżej masz link nawet do tego. Właśnie zdrapujemy i wszystko jest Ok. Także może trefna wersja o których tez wspominał Mirek
  • Odpowiedz
@kubuk: pewnie tak. Może zatem powinienem zmienić treść posta, że bywają trafne wersje i by uważać co się kupuje. No nic, mam nadzieję, że jakoś uda się to zareklamować.
  • Odpowiedz