Wpis z mikrobloga

@Sihill_pl: @mars83: Myszki BT to podmyszki. Do stosowania tylko w wyjątkowych sytuacjach. Mam i BT i zwykłe bezprzewodowe (np Logitecha Unifying) i BT to nie ma podskoku. Co więcej jak w biurze ma korzystać więcej osób to zaczynają często zrywać i korzystac się z nich nie da, a zwykłe bezprzewodowe sobie radzą.
Od klientów (100+ kompów) dostaje standardowo zapytania: notebook taki to a taki + torba + "mysz
  • Odpowiedz
inna czestotliwosc

@erwit:
Ta sama częstotliwość (2,4 GHz), tylko inny protokół komunikacji.

Przecież po BT działa. Ja tak mam podpiętego MX Mastera. Chyba że ta mysz nie
  • Odpowiedz
@erwit: Czy to wina Apple, że w świecie PC wszystko potrzebuje dongli i jest wzajemnie niekompatybilne? No ok, Microsoft i Logitech są chlubnymi wyjątkami bo mają zunifikowane dongle, ale w świecie Maków od przynajmniej 10 lat komunikacja Bluetooth to standard. Co ważne, w PC nie stosuje się urządzeń HID po BT - nawet jak jest w danym komputerze - chociażby dlatego, że nie działają w BIOSie/UEFI, nie da się wybudzić
  • Odpowiedz
@Shmit: Chyba jakiś głupi jesteś gościu XD

via iOS

Okej, wszystko jasne xD

Oprócz BT masz 100 różnych innych protokołów transmisji bezprzewodowej. Taka myszka może być i na radiu 433 MHz bo czemu nie.
  • Odpowiedz
@Shmit: Jak mam nie mówić o głupocie jak nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem? To była przenośnia. Ta mysz jest na BT, a co jeżeli będzie na inny standard? Wtedy właśnie trzeba będzie użyć przejściówki to transmitera i będzie to wyglądało w taki kuriozalny sposób co ilustruje to zdjęcie.
  • Odpowiedz
@MrOsamaful: to Ty nie umiesz oglądać i czytać ze zrozumieniem. Bo na zdjęciu jest myszka na BT która nie wymaga żadnych dongli tylko ktoś gownoburze kręci a Ty łapiesz jak pelikan. No i sobie podłączy na usb jak będzie chciał przez dongla i w czym problem? To nie jest jakieś top secret ze nowe maki nie maja usb i nie jest dla nikogo niespodzianka wiec posmaruj dupę maścią od bólu
  • Odpowiedz