Wpis z mikrobloga

  • 1
@aniaczy skompletowalem taki zastaw kilka lat temu i nic wiecej nie potrzebuje. 3pikutki, dwa krotkie "do wszystkiego", jeden duzy w stylu szefa, jeden dlugi i jeden do chleba. Tez polecam do uzytku domowego :)
  • Odpowiedz
@aniaczy: nie znam się na fachowych zasadach, ale moim zdaniem to zależy od łapy krojącego :) Dla mnie im większy tym wygodniejszy. Z drugiej strony, jak ktoś zawsze kroił słabym nożem, to nawet z pikutka będzie się bardzo cieszył :)
  • Odpowiedz
@aniaczy: 2cm nie robi aż takiej różnicy, nie ma też co przesadzać :) W takim razie bierz 18 i będzie git. A na następną okazję polecałbym kupić coś dobrego do ostrzenia, bo jak w kuchni będzie tylko jeden duży nóż, to będzie pewnie mocno zajechany :) Sam nie jestem z tych, którzy lubią ostrzenie, ale jednak jak się inwestuje w noże, to trzeba kupić coś. Czytałem o świetnych ostrzałkach diamentowych
  • Odpowiedz