Wpis z mikrobloga

@szacik: no właśnie nie, moim zdaniem to 10-12k. Jako programista. Wyżej to już zabawa w politykę i p------------e kolegów. A i tak sufit jest szybko.

Macie inne doswiadczenia?
  • Odpowiedz
Ok, nie doprecyzowałem. Chodzi mi o potwierdzone przypadki.
Albo o Was, albo o kogoś, kogo znacie na tyle dobrze, żeby ta informacja nie była fantazją.
  • Odpowiedz
@SoleSoul: swego czasu w poprzedniej firmie przyszedł do nas koleś na roczny kontrakt, jako CTO, z k------o wielkim doświadczeniem i referencjami od najwiekszych firm w kraju. Stawka dzienna: 1500GBP, ale to przed podatkiem, więc pewnie wyciągał w okolicy 1000GBP dziennie.
  • Odpowiedz
@SoleSoul: Ciężko powiedzieć, bo to się zmienia, znam osoby, zarabiające więcej niż podane tu 12 tysięcy w okolicach 2000-2004r, potem pensje zaczęły spadać, teraz znowu rosną i znam osoby zarabiające więcej niż te 12 tysięcy.
  • Odpowiedz
@SoleSoul: 10-12k netto to nie są rzadkie przypadki, czasem nawet bez dopiska "senior" można tyle wyciągnąć. 15-18k to jeszcze tak relatywnie spokojnie dla dobrego seniora da się wyłuskać. Powyżej robi się ciężko, chyba, że uderzasz w Software Architecta lub pokrewne tam to już ile tylko korpo się opłaca i jak dobrze się targujesz. Oczywiście łatwiej w firmie z kapitałem zagranicznym.

Są też wąskie specjalizacje które mogą krzyczeć sporo więcej:
- Z COBOLEM
  • Odpowiedz
@bazingaxl: no właśnie. Inna sprawa za granicą to by trzeba liczyć jako stosunek do kosztów, albo ile można odłożyć bez spiny.

Ciekawe odpowiedzi w większości. Dzięki mirki. Jak ktoś jeszcze to piszcie. :)
  • Odpowiedz