Aktywne Wpisy
jankesdoido69 +17
Umówiłam się na randke z #tinder ,pojechałam do miasta w którym moja przyjaciółka udostępniła mi mieszkanie na wtorek, zaprosiłam go przyjechał obejrzeliśmy film, były całusy, wino i tyle ja usnęłam on też budzę się i jego nie ma od razu zadzwoniłam do niego gdzie jest nie odebrał tylko napisał SMS że ząb go bolał i pojechał na ostry dyżur, nie odprowadził mnie nawet na pociąg nie zjedliśmy razem śniadania, a
- Nie mogę się z nim połączyć przez WiFi ze swojego laptopa
- Jeżeli na WANie umieszczę inny kabel niż ten od producenta do router nawet nie zapala diody, że kabel ma. Z kablem od producenta nie ma problemu, dioda się zapala ale komunikacja raz jest a raz nie ma, pingi po 50 ms, prędkości typu 7 Mb/16 Mb i ogólnie jakieś śmieszne rzeczy się dzieją
- Kable które nie działają na WANie działają bezproblemowo na LANie
Wgrywałem soft jeszcze raz ale nic nie pomaga :( Siedzę od około 12 na internecie z telefonu i już mnie grom strzela.
Nie wiem co robię nie tak, czy możliwe, że to po prostu wadliwy egzemplarz?
#internet #router #informatyka #tplink #sieci #siecikomputerowe
Ale gdy wyłączę WiFi, podłączę kabel i zresetuję router to wtedy dioda robi się zielona.
Tak więc tak jakby albo WiFi albo WAN :/ Popieprzone na maxa.
Jeśli wiesz jak to wygląda, to na razie nie podpinaj nic do WANa, tylko podepnij własny komputer kablem do jednego z portów LAN i w ten sposób go konfiguruj.
@Nutaharion: Switche akademickie mogą mieć tylko porty Fast Ethernet, tak więc mogą wymagać kabla krosowego. Ten od TP-Linka może taki być, sprawdź jak wyglądają kolory pojedyńczych żył na obu końcach we wtyczkach RJ45 - kolejność powinna się różnić. Taki kabel nie będzie miał problemu z połączeniami portów gigabitowych, to by wyjaśniało,
Na górze nowy kabel od nowego tplinka
Na dole stary kabel od asusa
Stary router widzi dobrze 2 kable
Nowy tylko ten nowy od producenta
Ale kiedy po drodze staje router to juz niestety nie a ja na lapku chce wifi zeby przez pół pokoju kabla nie ciagac bo rok temu tak gniazdo w nim straciłem :p
@Nutaharion: Czyli to się odnosiło tylko do LANu?
@Nutaharion: Miałeś takie maniany na starym routerze? Może to po prostu taka fajna sieć akademicka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W ogóle teraz nie mogę w żaden sposob dostać sie do panelu konfiguracji. Cały czas mam "sprawdzanie wymagań dotyczących sieci" i tak w nieskończoność.
Jak przechodzę na wifi to mam wieczne niepolaczenie :/