Wpis z mikrobloga

Tuńczyk zółtopłetwy, ktorego zlowilismy podczas zeglugi jachtostopem z Malezji do Australii. Jedlismy go w 4 chlopa przez 9 dni i jedlismy tylko jego bo wszystko inne sie skonczylo... poza czosnkiem. Serio przez 9 dni sniadanie, obiad, kolacja tunczyk z czosnkiem - kumpel (zawodowy kucharz) wyjatkowo mnie rozbawil kiedy ktoregos dnia zapytal "co chce dzis na obiad"

Chlopaki twierdzili ze wazyl ponad 110kg - ja twierdze ze 80-90. Cena rynkowa 1kg tej ryby to ok $45.

Planuje robic AMA z zycia w Australii gdzie pracuje od roku w IT i o 4miesiecznej podrozy ladem i woda z Polski tutaj. Kilku mirkow mowilo ze sa chetni wiec za jakis czas wrzuce wiecej info - jak cos to #carpedream

27 IX 2015 Ocean Indyjski
18°02'22.7"S 104°59'01.8"E

#jachtostop #podrozujzwykopem #podroze
StefanH - Tuńczyk zółtopłetwy, ktorego zlowilismy podczas zeglugi jachtostopem z Male...

źródło: comment_LQ7ZOgB3vNTRSfTCEKC1xk9bnFyl32PX.jpg

Pobierz
  • 13
@Dominiko_: zapasy zrobilismy zgodnie z zaleceniami naszego (za przeproszeniem) kapitana. Plynelismy dluzej niz bylo to planowane to i zaczelo brakowac szamy. Na poczatku po jego zlowieniu byla jeszcze chyba odrobina ryzu i jakies 2-3 zupki chinskie na glowe - ostatnich kilka dni to juz tylko tunczyk z czosnkiem. Zeby posolic rybe musielismy wyprazyc wode na sloncu i zdrapac pozostala sol z blachy lub szyb, etc...
Kiedy zlapalismy tego tunczyka to przestalismy