Aktywne Wpisy
analboss +168
#nieruchomosci #warszawa #przemysleniazdupy
Czemu nikt w Polsce nie rusza RODów?
Przecież to są grunty w centrach miast, które służą garstce emerytów.
Nawet nie chodzi o to żeby je zabrać i koniecznie betonować budując tysiące mieszkań,
ale można z nich równie dobrze zrobić parki dostępne dla wszystkich, a nie jakieś zamknięte księstwa udzielne dla wybranych z ujemną wartością dla innych,
bo co najwyżej można tam poczuć zapach palonych liści i libacje bezdomnych.
A
Czemu nikt w Polsce nie rusza RODów?
Przecież to są grunty w centrach miast, które służą garstce emerytów.
Nawet nie chodzi o to żeby je zabrać i koniecznie betonować budując tysiące mieszkań,
ale można z nich równie dobrze zrobić parki dostępne dla wszystkich, a nie jakieś zamknięte księstwa udzielne dla wybranych z ujemną wartością dla innych,
bo co najwyżej można tam poczuć zapach palonych liści i libacje bezdomnych.
A
fhgd +783
Wracając dziś z pracy wymyśliłem szyfr. Jestem bardzo ciekawy czy komuś uda się odgadnąć zasadę działania i zaszyfrowaną wiadomość. Dla pierwszej osoby której się to uda dowolna pizza na terenie Polski do 30 zł na mój koszt.
Wiadomość jest bez polskich znaków, spacje nie wpływają na szyfr, dodane są dla ułatwienia.
ucmmw nitoljaixf zg
@SirEuler: wklepałem to w deszyfrator - za 156lat 11miesiecy 17dni 4godziny 32minuty 11sekund poznamy wynik
Jest to związane z klawiaturą lub alfabetem ?
Tak to sobie każdy może zgadywać w czym to zakodowane, #pizza sugeruje że ma to coś wspólnego z #pizzagate, a tam ktoś próbował używać PGP.
Poza tym brak wskazówek - idź pan w #!$%@? z taką zagadką.