Aktywne Wpisy
niewiemjakiwybrac +591
#nieruchomosci #polska #takaprawda #niepopularnaopinia #przemyslenia
Największą patologią jest to, że etatowiec, czyli zazwyczaj szary Kowalski płaci większy podatek od pracy czyli od swojego wypracowanego zysku, a taki Midel lub inny człowiek mający naście kawalerek płaci znacznie mniej.
Przypomnę stawki PIT: 12% od dochodu do kwoty 120 tys. zł oraz 32% od nadwyżki dochodu powyżej tej kwoty
Stawki podatku za najem 8,5% do 100 tys, 12,5% powyżej 100 tys
Jak można było stworzyć
Największą patologią jest to, że etatowiec, czyli zazwyczaj szary Kowalski płaci większy podatek od pracy czyli od swojego wypracowanego zysku, a taki Midel lub inny człowiek mający naście kawalerek płaci znacznie mniej.
Przypomnę stawki PIT: 12% od dochodu do kwoty 120 tys. zł oraz 32% od nadwyżki dochodu powyżej tej kwoty
Stawki podatku za najem 8,5% do 100 tys, 12,5% powyżej 100 tys
Jak można było stworzyć
#nieruchomosci
Dlaczego nikt na tej debacie nie powiedział, że ludzie mogą sobie kupić mieszkanie w powiatowym 80k mieszkańców i tyle. Ciągle nie rozumiem dlaczego robi się ofiary z ludzi którzy nie mogą mieszkać w Warszawie. Popyt jest przeogromny, a podaż nieadekwatna więc wniosek jest jeden. Na ten moment nie każdy może mieszkać w Warszawie. Ale tu nie trzeba #!$%@? żadnej ręki do nikogo wyciągać czy budować jakiejś konkurencji. Konkurencja jest. W powiatowych
Dlaczego nikt na tej debacie nie powiedział, że ludzie mogą sobie kupić mieszkanie w powiatowym 80k mieszkańców i tyle. Ciągle nie rozumiem dlaczego robi się ofiary z ludzi którzy nie mogą mieszkać w Warszawie. Popyt jest przeogromny, a podaż nieadekwatna więc wniosek jest jeden. Na ten moment nie każdy może mieszkać w Warszawie. Ale tu nie trzeba #!$%@? żadnej ręki do nikogo wyciągać czy budować jakiejś konkurencji. Konkurencja jest. W powiatowych
Mirko, powiem wam szczerze, że moim największym marzeniem jest mieć dużą rodzinę. Nie chcę być kurą domową na utrzymaniu faceta, nie chcę być w 100% zależna, ale studia i praca to dla mnie sprawa drugorzędna, owszem chcę się rozwijać, chcę osiągać sukcesy, ale czuję, że nic nie da mi takiego spełnienia jak dzieci i rodzina. Chciałabym znaleźć kogoś, kto też tego pragnie, ale wszyscy mężczyźni których spotkałam nie tylko nie dojrzeli do bycia ojcem kiedykolwiek, ale nawet nie dojrzeli do bycia w poważnym związku :( Ciągle zaliczam rozczarowania na tym polu, a nie pociąga mnie skakanie z bolca na bolec, ciągłe randkowanie, tindery, sympatie, zmiana partnerów. Chciałabym dać wszystko jednej osobie, znaleźć jedną miłość i jedną osobę na całe życie, która będzie chciała tego samego co ja, ale coraz mniej wierzę w to, że mi się uda.
Takie #zalesie, bo pewnie zostanę zhejtowana za ten wpis.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #feels
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Zaakceptował: Asterling
@AnonimoweMirkoWyznania: Sama sobie odpowiedziałaś. Moim zdaniem prawdopodobny scenariusz jest taki, że szukasz wśród atrakcyjnych dla Ciebie facetów, a cechy dla Ciebie atrakcyjne to nie są cechy "dobrego partnera". Po prostu podobają Ci się głównie "ruchacze", a z drugiej strony nie pociągają "stabilni". To całkowicie naturalna sprawa, ale to
@kiedysbylamzamila Dobrze to usłyszeć :)
@kwasnydeszcz Przykro mi :( Czas leczy rany, banał, ale to prawda.
Ten
@johny-kalesonny: typowy wykopek :| przecież jeśli OPka chce rodziny i poważnego związku to dam sobie rękę uciąć, że nie spotyka się z jakimś Alwaro czy innym Enrique i nie chodzi z nimi do łóżka na pierwszej randce. równie dobrze mogła się spotykać z facetami, którzy nagle się odkochali/stwierdzili, że nie
Jak pisałem, w okolicach 30-tki jej się zmieni, kiedy zauważy, że nie będzie ją stać na lepszych partnerów.
@TymRazemNieBedeBordo Czemu odrzucasz na starcie?
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)