Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirko, powiem wam szczerze, że moim największym marzeniem jest mieć dużą rodzinę. Nie chcę być kurą domową na utrzymaniu faceta, nie chcę być w 100% zależna, ale studia i praca to dla mnie sprawa drugorzędna, owszem chcę się rozwijać, chcę osiągać sukcesy, ale czuję, że nic nie da mi takiego spełnienia jak dzieci i rodzina. Chciałabym znaleźć kogoś, kto też tego pragnie, ale wszyscy mężczyźni których spotkałam nie tylko nie dojrzeli do bycia ojcem kiedykolwiek, ale nawet nie dojrzeli do bycia w poważnym związku :( Ciągle zaliczam rozczarowania na tym polu, a nie pociąga mnie skakanie z bolca na bolec, ciągłe randkowanie, tindery, sympatie, zmiana partnerów. Chciałabym dać wszystko jednej osobie, znaleźć jedną miłość i jedną osobę na całe życie, która będzie chciała tego samego co ja, ale coraz mniej wierzę w to, że mi się uda.
Takie #zalesie, bo pewnie zostanę zhejtowana za ten wpis.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #feels

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Mirko, powiem wam szczerze, że moim...

źródło: comment_OSpiuadgcvSkTJTwbwlG1bMszQKQCbQt.jpg

Pobierz
  • 84
ale wszyscy mężczyźni których spotkałam nie tylko nie dojrzeli do bycia ojcem kiedykolwiek, ale nawet nie dojrzeli do bycia w poważnym związku :(

@AnonimoweMirkoWyznania: Sama sobie odpowiedziałaś. Moim zdaniem prawdopodobny scenariusz jest taki, że szukasz wśród atrakcyjnych dla Ciebie facetów, a cechy dla Ciebie atrakcyjne to nie są cechy "dobrego partnera". Po prostu podobają Ci się głównie "ruchacze", a z drugiej strony nie pociągają "stabilni". To całkowicie naturalna sprawa, ale to
OP: @dumby Prędzej ciągłe rozczarowania niż ktoś konkretny zmienią ten pogląd :( Nie wiem czy kiedykolwiek poznam kogoś, kto będzie chciał tego co ja. Nie chcę się ciągle wiązać z ludźmi, którzy mnie traktują jak stację przesiadkową. A wyskakiwać od razu, że chcę związku na poważnie, rodziny i dzieci to też chyba niezbyt mądre.
@kiedysbylamzamila Dobrze to usłyszeć :)
@kwasnydeszcz Przykro mi :( Czas leczy rany, banał, ale to prawda.

Ten
Tworzysz sztuczne problemy. Jeśli nie chcesz się wiązać z osobami, które chcą tylko niezobowiązującego seksu, to się z nimi nie wiąż.

@johny-kalesonny: typowy wykopek :| przecież jeśli OPka chce rodziny i poważnego związku to dam sobie rękę uciąć, że nie spotyka się z jakimś Alwaro czy innym Enrique i nie chodzi z nimi do łóżka na pierwszej randce. równie dobrze mogła się spotykać z facetami, którzy nagle się odkochali/stwierdzili, że nie
@kwasnydeszcz: Moim zdaniem to nie prawda. Tak samo zresztą robią faceci, tzn. mimo tego, że dążą do stabilizacji, to wybierają wśród kobiet, które zupełnie się do tego nie nadają. Dlatego, że pożądanie w tym wszystkim odgrywa pierwszorzędną rolę :). W przypadku OP jest prawdopodobnie tak samo.

Jak pisałem, w okolicach 30-tki jej się zmieni, kiedy zauważy, że nie będzie ją stać na lepszych partnerów.