Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lisaros: Szkoda że nie wspomniałeś o tym że ten fajny początkowy twist zepsuli już trailerami przed premierą ( ͡° ʖ̯ ͡°) A no i z tym Cerberusem to było wytłumaczone tak że wcześniej to była propaganda i w ogóle i tak naprawdę to wszyscy się mylili. A to wskrzeszenie nie było jakieś strasznie głupie bo tam technologia jest bardzo zaawansowana bo tam przecież ludzie żyli średnio
  • Odpowiedz
@Asterling: jeżeli chodzi o trailery, to zupełnie nie jest moja działka. Nie oglądam ich, zresztą w gry gram zwykle jakiś czas po ich premierze i tak też było z ME2. Jedyne co mogę z nimi zrobić, to sarkastycznie je skomentować :P

Co do Cerberusa, to wpis w leksykonie w ME1 i wpis w leksykonie w ME2 są wyraźnie inne. O ile postacie w jedynce mogły mieć niepełną wiedzę, to leksykon
  • Odpowiedz
@Lisaros: Co do wskrzeszenia to mogli z tego zrobić dużo dłuższą sekwencję bo to się stało zdecydowanie za szybko moim zdaniem a co do Cerberusa to w dwójce po prostu gracz jest manipulowany przez człowieka iluzję przez co wierzy że Cerberus już nie jest taki zły.
  • Odpowiedz
@Lisaros: Mnie w dwójce dodatkowo w-------o to, że w misjach pobocznych nie było żadnych dialogów między postaciami.Ba nie było nawet pojedyńczego komentarza ze strony bohaterów.
  • Odpowiedz
@Asterling: a nie uważasz, że mogli w ogóle pominąć śmierć i Shepard mógłby być po prostu ranny? Wtedy go odbudowujemy, musi ponownie trenować i sprawa załatwiona. Wskrzeszenie to już nie sci-fi, a fantasy.

Nie tyle manipulowany, co scenarzyści narzucają nam jego narrację. Będzie jeszcze o tym mowa, bądź cierpliwy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lisaros: Moim zdaniem manipulowany bo jednak w niektórych misjach przewijają się złe strony cerberusa takie jak te badania z dlc overlord czy to więzienie dla dzieci w którym siedziała Jack. No ale ranny by nie mógł być po ataku na normandię bo niby jak xD ?
  • Odpowiedz
@Lisaros: super post. Mnie jeszcze denerwuje w ME2 fakt posiadania amunicji jako "pochłaniaczy ciepła". Wymyślone chyba na siłę. Gdyby normalnie nazwaliby to amunicją nie drażniłoby mnie to.
  • Odpowiedz
@Jurigag: No moim zdaniem to miało w pierwotnym założeniu wywołać takie zdziwienie i oburzenie a można się dopatrywać podobieństwa właśnie do mgsa 4 tylko że tam poradzono sobie z tym bardzo dobrze bo w trailerach przedstawiano tylko młodego Snejka.
  • Odpowiedz
@Asterling: ja jak grałem w me2 i widziałem trailery to i tak mnie to zdziwiło bo nigdzie w trailerach defacto nie było przedstawione ze shepard jest zabity, poza tym nawet jeśli - nie wiedzieliśmy że to sam początek gry
  • Odpowiedz
@Asterling: ale to nie było wiadomo kiedy będzie ta scena jego śmierci xD top kek XD równie dobrze mogło to być z końca gry, trailery były bardzo okej, oglądałem wszystkie a i tak byłem zaskoczony początkiem
  • Odpowiedz
@Asterling: no ale ja nie rozumiem twojej pokrętniej logiki naprawdę, co postać miała umrzeć na poczatku gry i co koniec gry ? XD przecież to logiczne że jakoś potem musiała żyć, top kek, czepiasz się tego strasznie a nie ma o co xD
  • Odpowiedz