Wpis z mikrobloga

murki, bolą mnie biodra, co brać na stawy? 5 lat o----------m się i teraz jak zacząłem w miarę ciężko machać to biodra bolą.
rozciąganie przed/po robię, rozgrzewka też jest
technicznie raczej jest ok, wiadomo że coś tam może być lepiej ziomy z siłki mówią że jest dobrze
ew jakieś ćwiczenia na mobilność bioder polecacie?
ziomek z siłki mi polecił to http://www.bodypak.pl/pl/animal/2145-universal-nutrition-animal-flex-44-sasz.html?gclid=CjwKEAiA0pDBBRCFtoPyguTh8AUSJADNWeuxDSJWW3NeE6ffbz8n6zMmTXs1zi228wJImmhvb15LexoC9b7w_wcB
#pytanie #silownia #mikrokoksy
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stara: mieli trochę rację i trochę nie mieli https://examine.com/supplements/Glucosamine/

@natarczywa_pomarancz: W jakich okolicznościach bolą te biodra? Przed/W trakcie/Po treningu? Cały czas? A może po długim siedzeniu? Jaki tryb życia prowadzisz?

@ethics: żaden staw nie ma prawa boleć niezależnie od ciężaru jaki podnosisz. Jak jest za ciężko, to po prostu nie podniesiesz. Jak jest krótki staż, to nie podniesiesz
  • Odpowiedz
@berti: No właśnie jak ciężar za duży to leci technika i obrywają stawy a technika zawsze leci jak staramy się zrobić więcej niż możemy. Intensywność to nie tylko ciężar. A krótsze przerwy między seriami, wstępne zmęczenie itd.
  • Odpowiedz
@berti: tryb siedząco-aktywny, w wakacje sporo na podwórku robiłem(łopata etc) praca stojąco-łażąca :)
różnie ale jak zrobię przysiad/martwy na prostych to czuję na tyle że odpuszczam, siedząc/leząc jest ok
dziś na siłce odpuściłem przysiady i martwe ale zrobiłem suwnicę wrzuciłem 6x20 w ostatniej serii
  • Odpowiedz
@ethics: krótsze przerwy, to krótsze przerwy, intesywność, to intensywność a objętość to objętość.

No właśnie jak ciężar za duży to leci technika

Czyli problemem nie jest ciężar a technika.
  • Odpowiedz
@natarczywa_pomarancz: następnym razem przed treningiem jedyne co zrób, to kilka serii mocnych planków i goblet squat i potem od razu kilka serii po 3-4 powtórzenia przysiadów czy MC zwiększając co serię ciężar od pustej sztangi do momentu kiedy robi się niekomfortowo. Jak nic się nie zmieni, to ortopeda i skierowanie na diagnostykę a z wynikami do fizjoterapeuty
  • Odpowiedz