Aktywne Wpisy
mirko_anonim +11
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
greenscreen +5
#gromda #famemma #ishowspeed https://tvn24.pl/polska/naziol-kibol-bandyta-olgierd-l-szef-gangow-z-trojmiasta-reportaz-superwizjera-ra985640-ls2296068https://www.youtube.com/watch?v=mGT8mFqHPrQ Nie wiem czy ktoś to wyłapał na streamie, ale w pewnym momencie 6:04 Ishowspeed zaczepił na livie chłopaków z grupy Bad Company Poland której szefem jest niejaki gangster neonazista Olgierd L i gdyby nie szybkie tłumaczenie się Vasyla z gromdy który go ochraniał, to mógłby wyłapać porządnie na dziure :D
1. Entuzjazm.
Śledziłem tę kampanie bardzo dokładnie. Oglądałem wiele wieców obu stron. Hillary Clinton nie budziła wielkich emocji, miała problemy z frekwencją. Z wieców Trumpa emocje wylewały się z monitora. Mimo, że mówił proste i banalne rzeczy czuć było, że to "chwyta". Chciałeś się tam znaleźć i krzyczeć z resztą "LOCK HER UP!"
2. Idealnie skrojony kontrkandydat.
Trump był bardzo specyficznym kandydatem i gdyby miał do czynienia np. z Sandersem miałby problem. Hillary była idealnie skrojona pod niego. Kandydat anty-establishmentowy, który na każdym kroku podkreśla walkę z establishmentem, układami, korupcją, waszyngtońskim bagnem etc. A naprzeciwko niego Hillary - ucieleśnie establishmentu, układów, korupcji etc. Sytuacja absolutnie wymarzona ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do tego wspierana przez niemal wszystkie media, niemal wszystkich celebrytów etc. Ludzie lubią oglądać celebrytów, ale w głębi duszy marzą by pokazać im ogromny środkowy palec.
3. Polityka Obamy i demokratów.
Obamacare. Według badań, NC, Pensylwania, Ohio najbardziej są poszkodowane przez ten bardzo niepopularny program. Hillary co prawda coś tam pobąkiwała o reformie ale z drugiej strony występowała na wiecach razem z... Obamą xD
Niszczenie przemysłu. Trump wygrał w bastionach demokratów, tzw. pasie rdzy, który był zwany pasem stali zanim został zniszczony przez globalizacje i różne socjalistyczna szaleństwa. Żyje tam dużo białych robotników, którzy od kilku dekad głosowali na demokratów. Ten rejon od wielu lat popada w ruinę, czego najbardziej znanym przykładem jest Detroit. Co Hillary miała do zaproponowania tym ludziom? Myslicie, że ich interesuje aborcja czy prawa homoseksualistów? No nie bardzo. Trump natomiast od kilku tygodni w kółko objeżdżał te stany pobudzając stare sentymenty. W kółko mówił o sprowadzeniu miejsc pracy z powrotem, o ponownym otwarciu kopalń etc. I to chwyciło. Blue Wall runął.
4. Sondaże.
"Huuurrrrduuurr Hillary prowadziła" #!$%@? nie prowadziła. We wszystkich stanach swingujących różnice były w okolicach błędu statystycznego a tylko w nielicznych stanach prowadziła o więcej niż 5%. Było wiadomo, że Trump jest niedoszacowany bo zwykle w przypadku takich kandydatów tak jest. Pytanie brzmiało tylko jak bardzo. Polecam poczytać o tzw. efekcie Bradleya.
Na koniec muszę przyznać, że nie spodziewałem się aż takiego sukcesu w stanach rejonu wielkich jezior. Spodziewałem się, że może wziąć Michigan ale nie Wisconsin. Przeżywaliśmy każdy głos na Florydzie a okazało się, że Trump nawet nie potrzebował Florydy ;) Wołam też @Myrten który prawdopodobnie najlepiej na mirko przewidział dokładny podział stanów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#amerykawybiera2016 #usa #4konserwy #trump #clinton