Wpis z mikrobloga

Tak po wczorajszych ekscesach w #trojmiasto naszła mnie myśl odnośnie wpuszczania kibiców gości na stadion. Nie wiem, nie byłem więc może ktoś się wypowie jak te kwestie wyglądają np. w #usa
Czy tam kibice gości jako zorganizowana podkreślam ZORGANIZOWANA grupa może sobie przyjechać na stadion gospodarzy? W PL obowiązkiem organizatora jest zapewnienie 5% pojemności stadionu dla kibiców gości, czy coś takiego funkcjonuje w USA i nie pytam tutaj tylko o piłkę nożną ale także tamtejsze sporty, NBA, baseball itp.
#pytanie #kibice #pilkanozna #sport
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MiszaZRosji w USA nie ma takiej kultury kibicowania jak w Europie. Tam 99 procent to tzw pikniki. Nie ma hoolsów i ultrasów itp itd. Tam oglądanie sportu na żywo na stadionie jest czymś zupełnie innym niż w Europie. Dlatego też piłka nożna jest tam tak mało popularna w stosunku do innych sportów typu futbol, koszykówka czy hokej
  • Odpowiedz
@MiszaZRosji: Istnieje coś takiego w MLS i mają normalnie swoje miejsce na stadionie, aczkolwiek są to małe grupy i nie chuliganią. Zdarzały się jakieś incydenty, ale to są rzeczy typu bluzgi z trybun albo jakaś drobna utarczka, nic z tych rzeczy - z resztą od razu banują takich kolesi. Reszta sporów nie ma czegoś takiego.
  • Odpowiedz