Aktywne Wpisy

tomekb1999 +271
Wkurzają mnie przymocowane nakrętki przy kefirach i jogurtach pitnych bo jak pije z tym to kapie mi po mordzie, a jak próbuję to oderwać to się upaćkam albo wyleję ten jogurt.
#niepopularnaopinia #oswiadczenie
#niepopularnaopinia #oswiadczenie

Lewusx +151
24 dni do debiutu w IFBB PRO. (federacja gdzie moze startowac w mojej kategorii okolo 15 polakow obecnie, bardzo prestizowa)
Kalorii jeszcze mniej, aktywnosci jeszcze wiecej, ale zaczyna sie robic konkretnie. :)
@Poemat walcze o te pozy bokiem i wychodzi co raz lepiej.
Kalorii jeszcze mniej, aktywnosci jeszcze wiecej, ale zaczyna sie robic konkretnie. :)
@Poemat walcze o te pozy bokiem i wychodzi co raz lepiej.
źródło: F3AC234C-861C-4E41-A8CD-F29CA727A315
Pobierz

http://silesiainfotransport.pl/?p=15529&utm_source=rss&utm_medium=rss
Czy ja dobrze widzę że coś się dobrego dzieje w GOPie? Choćby namiastka
@megawatt @AvantaR Może was to zainteresuje
#slask #komunikacjamiejska #kolejeslaskie #kzkgop #mzktych #gop #tychy
Zdecydowana większość z tych pasażerów, którzy każdego dnia korzystają zarówno z autobusu/tramwaju jak i kolei (albo korzysta tylko z jednego z nich, ale mogłaby i chciała z obu ale im to się nie kalkuluje) to po prostu ludzie dojeżdżający do pracy. To się dzieje na takich odcinkach jak np. Katowice-Gliwice, Sosnowiec-Katowice, Chorzów-Zabrze, itd, itd. Tacy pasażerowie nie kupią nowego biletu w takiej cenie, ponieważ
@sylwke3100: nikt tego nie kupi
Kolejna kwestia to jest eksperyment jak sam artykuł mówi
@MysGG Czemu nikt? To jest taniej niż 3 bilety dobowe tych operatorów. Idealne dla turysty który chce mieć w 4 literach zabawę z biletami na pocisg/kzk/mzk
dodatkowo koleje śląskie "wyraziły chęć" dołączenia do projekcie Śląskiej Karty Uprzykrzania Pasażerom, więc tu też jakieś ułatwienie (nie licząc samego śkupu)
@MysGG: tu się nie zgadzam, że nikt nie kupi, za samo kś rekacja częstochowa-gliwice w obie strony wynosi 40zł bez zniżek
Myślisz że za np. dwa lata będzie w obiegu wspólny bilet miesięczny? Bo ja widzę, że zabierają się za to od d--y
@sylwke3100: te 38 zł to ~8,80 €, a całodniowy bilet na okaziciela na wszystkie środki transportu (z wyjątkiem lotniczego i ICE) w obrębie Berlina (w tym poza granicami Berlina) kosztuje 7,60€ - jaka jest różnica w jakości i ilości połączeń to mówić nie muszę.
Oczywiście obszar jest większy, ale ilość dostępnych połączeń
Dla mieszkańców powinno być to inaczej zrealizowane (tzn pełna integracja biletowa) ale to już inna bajka
@pytonger: Przecież papierowe były na 24h - od momentu skasowania tak samo jak 48h 5 dni itp
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@sylwke3100: Tylko, że błędnie zakładasz, że ktoś ma zamiar jeździć wszystkimi trzeba przewoźnikami. Z reguły będzie to połączenie KŚ + MZK Tychy/KZK GOP lub MZK Tychy + KZK GOP. Sumowanie wszystkich możliwych biletów nie ma sensu. Bilet taki powinien kosztować tyle co przeciętny
@megawatt: Dodałbym jeszcze różnicę w zarobkach, co też bez znaczenia nie jest.
@sylwke3100: Ale to, że bilet łączny, będzie trochę tańszy niż dwa bilety dobowe nie oznacza, że to zachęci kogoś do kupienia. Bo np. wsiądzie w samochód i tyle. Ok, bilet dobowy nie jest do codziennych dojazdów do pracy. Ale
@AvantaR: Skoro mówimy o przyjezdnych to raczej zakładamy że oni nie mają zamiaru wsiadać do samochodu bo np przyjechali pociągiem inaczej takie rozumowanie nie miałby sensu.