Wpis z mikrobloga

#prestashop vs #magento - który bardziej developer-friendly (przede wszystkim) pod kustomizacje, pisanie modułów i szablonów + ewentualnie w którym łatwiej o jakieś zlecenia? #webdev
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheDraom: Jeśli chodzi szybkość modyfikacji, to presta, jeśli chodzi o większy i poważniejszy projekt, to zdecydowanie magento. I jeśli chcesz zleceń to idź w magento, jest trudniejsze, ale hajs też większy.
  • Odpowiedz
@TheDraom: Presta prostsza. Magento trudniejsze. Musisz więcej rzeczy skonfigurować, gdzie w prescie masz już domyślnie. Presta jest popularniejsza.
  • Odpowiedz
  • 0
@zackson kiedy musisz wnieść nic nie wnoszący dla tematu komentarz ;) ale fakt, zrobiłem błąd, o customizację chodziło

@hjkl
@kleeb : dziękuję bardzo, postawię na magento, lubię się uczyć a skoro daje większe możliwości to i ciekawiej dla mnie
  • Odpowiedz
@hjkl: nie sądzę, że ilość zleceń to tutaj wyznacznik bo akurat na ilość PrestaShop jest bardziej atrakcyjna, jeśli chodzi o stawki to Magento pewnie ma i lepsze ale też nie każdy ma doświadczenie w tym bałaganie :-)
  • Odpowiedz
@TheDraom: Magento nie próbowałem, ale jeśli będziesz chciał się o coś zapytać na forum presty, to w zależności od skomplikowania zagadnienia będziesz czekać od tygodnia do 5 lat (być może ktoś w końcu odpowie, więc nadal cierpliwie czekam ;)).
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtek656 aa, tego nie przemyślałem ;) zaczynam się bawić od magento 2, ale podejrzewam że 1 też się będę tykał ze względu na większą ilość rozszerzeń itp - może będę próbował sobie coś przepisywać tak dla treningu
  • Odpowiedz
@TheDraom: Magento 1 i 2 różnią się od siebie na tyle, że nie ma raczej mowy o takim sobie przepisywaniu czegoś z rozpędu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli nie potrzebujesz koniecznie znać jedynki to lepiej ją już sobie chyba odpuścić, zwłaszcza, że support ma trwać jeszcze tylko rok.
  • Odpowiedz