Wpis z mikrobloga

@wytrzzeszcz: widzę, że kolega zamawiał z ali tak jak ja ( ͡ ͜ʖ ͡) Ja właśnie próbuję ogarnąć to pod eclipse na ubuntu.

Co do visuala, rok temu miał pełno bugów może już naprawiło. Jako plug & play działał tylko keil, za to miał gówniany debugger. Możesz spróbować CoCox'a, też jest plug & play
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: nie, po prostu nie spodziewałem się żebyś to kiedykolwiek kupił :D możesz to programować po UART używając fabrycznego bootloadera w STM32, albo z użyciem ST-LinkV2 z jakiegoś Discovery albo Nucleo. Jednak w przypadku UART nie rozglądałem się jeszcze za żadnym programem do flashowania przez bootloader przez port COM.
  • Odpowiedz
@a231: jak on teraz się trzyma? bo używałem rok temu System Workbench i to była beznadzieja, w niektórych komputerach musiałem usuwać uszy ' ' z symboli dla kompilatora, w innych zaś nie, i czasem kompilator potrafił wywalić nagle kilkaset błędów kompilacji we wszystkich możliwych miejscach (oczywiście nie skompilować) i pomagało jedynie usunięcie projektu z listy i zaimportowanie na nowo. Na plus było jedynie to że darmowy i działał z CubeMX.
  • Odpowiedz
@xerxes931: To co opisujesz miałem w czasie mojej ostatniej styczności z Cocoxem, na SW4STM32 na razie nic takiego się nie stało. Ale faktem jest, że używam go dopiero parę miesięcy.
  • Odpowiedz