Wpis z mikrobloga

Co te złotówy to ja nawet nie. Różowy własnie wrócił z delegacji z #wroclaw i mówi jak jest: wsiada pod dworcem do taxi, patrzy: 8zł na start, 2zł z groszami za kilometr, jedziemy. Przejechali ok 3km, na miejscu złotówa mówi
z: należy się 30zł
r: no chyba coś za dużo, poproszę o paragon w takim razie
z: mogę pani wystawić rachunek
r: proszę o paragon
z: hurr durr nie mogę hurr jak się chce paragon to trzeba na początku hurr durr
r: proszę przestać lecieć w c---a i wydrukować paragon z kasy fiskalnej, którą pan tu posiada

r: o proszę, przed chwilą było 30zł
z: coś musiałem źle popatrzeć wcześniej

#taxi #oszukujo
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Oprócz tego że #pasta ( bo takich tekstów pt "sałata to złodzieje" które powodują wzwód u każdego kuco wykopka, to można n-----ć co dresiarz komórek), to uber sam w sobie jest złodzejstwem.
2. Nie nie jeżdżą sałatami, jeżdżę uberem, bo taniej, ale rozumiem taksówkarzy którzy robią masę z-------h przepisów itd i jeżdżą.
3. Nie, uber nie jest postępem, tylko w--------m konkurencji. Jak już ją w-----e do końca to cena
  • Odpowiedz
Takim c----m należy pod dywanikiem pozostawić mały woreczek z kwasem masłowym. Następny klient byłby ostatnim aż do zmiany tapicerki.
  • Odpowiedz
@Prokurator1990: To nie znasz zasady że kurs z lotniska, dworca, jest 2 razy droższy niż w drugą stronę ? To tzw. prawo złotowy. Kiedyś przyjechałem do kuzynki do Iławy. Złapaliśmy taryfę przed dworcem w trakcie gadki przyznaliśmy się, że jesteśmy pierwszy raz tutaj. Rachunek 15 zł, dałem mu 20 bo wiem że chłop też coś jeść musi i poszliśmy do kuzynki. Kuzynka jak usłyszała kwotę to się tylko zaśmiała. Zadzwoniła
  • Odpowiedz
Heh, taki sobie wątek o taksówach i już pewnie ze 20 historii oszukanych ludzi, a złotówy pewnie i tak uważają, że ludzie korzystają z Ubera, bo ma odrobinę lepszy kurs…
  • Odpowiedz
czyli po prostu kradna nie placac podatku. Bardzo mili.

@Wafellini:
Mhm, niepłacenie haraczu ludziom, którzy wydzierają go od ciebie siłą to kradzież. Piękna definicja niewolnika. Tacy są właśnie Polacy xD.
  • Odpowiedz
@math3: ja nie wiem jak można nawet te 15 zeta zapłacić skoro komunikacja miejska to przy tym grosze ( ͡° ͜ʖ ͡°) A w dobie takich aplikacji jak jakdojade.pl przy odrobinie orientacji przestrzennej nawet w obcym mieście nie ma problemu.

Ale cebula jest we mnie motzna więc może dlatego

• Odpowiedz