Wpis z mikrobloga

@Kobajaszi: A zastanawiałeś się nad rozpoczęciem pracy zawodowej? Na pewno odradzam iść na byle jakie studia - doświadczenie moich znajomych - po magisterce (z filologii, dziennikarstwa, stosunków międzynarodowych) wykonują pracę do których studia nie były potrzebne (sprzedawcy, barmani, kelnerzy).
@saracenxc: Mój zawód to technik informatyk. Mam kwalifikacje E12 i E13, E14 zdaję za rok ale wątpię, że mi się uda. Wiesz, technikum tak mi to wszystko obrzydziło, że nie chcę mieć z tym więcej nic wspólnego :D Zastanawiałem się nad pracą w policji( pójście na studia bezpieczeństwo wewnętrzne czy tam narodowe), ale jeżeli się nie dostanę to raczej w innym zawodzie nie uda mi się tej pracy zdobyć...
@Kobajaszi też jestem w 4 klasie TI i na maturę wziąłem roz.angielski i informatykę chciałbym wziaść matme ale z podstawą będę się męczył co dopiero rozszerzenie nawet nie wiem na jakie studia...
@Kobajaszi: matura...piękne czasy...sam mam angielski rozszerzony, matmę podstawę (nie to, że nie startowałem na roz.) i robię w 2giej korpo IT po technikum.
Panie, jak chcesz iść na politechnikę to nie marudź tylko matmy albo fizyki się ucz.
@Kobajaszi ale studia są przereklamowane. A z tą matura to jak chcesz sensowne studia to jakieś prawo czy inne takie, jak matmy nie kumasz to Politechnika może być udręką, choć nie musi.
@edwin20: Jak na to co robię i dla kogo i gdzie to o połowę za mało ;D
Ajtik jest bardziej płatny w dużych miastach i bardziej na zachód Polski

ale studia są przereklamowane

@edwin20: No właśnie nie bardzo..za sam papier znam sytuację +600 do wypłaty po roku. Sam siedzę z kropce - więcej nie daja bo nie mam wyższego.