Ma ktoś przykładowe pytania co trzeba wiedzieć na developera #python ?
Ja w pythonie piszę testy i narzędzia gdy skrypt basha ma mieć ponad '10 linii..'
I have identified your profile based on your experience with Python.
[...]
We are looking for experienced Python developers to work on a number of projects including the development of cutting edge trading and risk platforms. This is an 18-month day rate contract that can offer excellent rates up to €500 per day to attract...
@somethingsomethingdarkside: Naumiej się Django i... tyle. Jak znasz Pythona i umiesz pisać na wysokim poziomie abstrakcji, to w sumie przestawienie się z testera automatycznego/skryptera na normalnego dewelopera nie powinno być jakimś dużym problemem.
@biwalencik: też mi się tak wydaje, dlatego chciałem zapytać zanim go uświadomię ;)
@somethingsomethingdarkside: Ale skoro już @biwalencik o tym wspomniał - wiedz drugi OPie, że wystarczy wpisać *python* w listę umiejętności, a dostaniesz taką wiadomość. Podobnie będzie z *java* i innymi językami - spróbuj ;)
@somethingsomethingdarkside: zeby dostac taka stawke, to musisz miec te 5 lat doswiadzenia w developerce. No i nie tylko framework, ale tez dziesiatki bibliotek i technologii dokola.
Nie rozumiem... dostałeś ofertę na LinkedIn i z tego powodu chcesz zmienić branżę?
@chester: no ofert dla dev jest ponad 10x tyle co na testach no i lepsze pieniądze zazwyczaj.
zeby dostac taka stawke, to musisz miec te 5 lat doswiadzenia w developerce. No i nie tylko framework, ale tez dziesiatki bibliotek i technologii dokola.
@m_bielawski: ta stawka jak stawka niewiele dla mnie znaczy, ale dupę jakiś czas trują, więc
Ja w pythonie piszę testy i narzędzia gdy skrypt basha ma mieć ponad '10 linii..'
[...]
Spamują mnie na linkedin.
jakoś mnie to nie rusza, a nie lubię robić czegoś czego nie lubię.
Ostatnio patrzyłem oferty i nie django ale siakiś inny framework był: pyramid czy coś takiego.
Django to najpopularniejszy aktualnie framework webowy dla Pythona.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@somethingsomethingdarkside:
Ale skoro już @biwalencik o tym wspomniał - wiedz drugi OPie, że wystarczy wpisać *python* w listę umiejętności, a dostaniesz taką wiadomość. Podobnie będzie z *java* i innymi językami - spróbuj ;)
źródło: comment_qTKYLAqYGREdvcwVdWxfw91DsSPv6xlr.jpg
Pobierz@chester: no ofert dla dev jest ponad 10x tyle co na testach no i lepsze pieniądze zazwyczaj.
@m_bielawski: ta stawka jak stawka niewiele dla mnie znaczy, ale dupę jakiś czas trują, więc