Wpis z mikrobloga

Właśnie do mnie dotarło, że niedługo ścigać was będzie prokurator za to, że odważycie się kraść... nie, czekaj, PRACOWAĆ w niedzielę.

#!$%@?, to już nawet śmieszne przestało być. W kraju gdzie mieszkam pracuję prawie w każdą niedzielę. Czemu? Bo mogę i tak mi się podoba. Poza tym w niedzielę jestem w stanie nieraz zarobić tyle ile przez kilka dni. Poza tym PKB nabijane jest 24/7.... no ale kto bogatemu zabroni?

Potem wielkie zdziwienie jak oni mają wszystko a nam ciągle na coś brakuje. To jest dramat #!$%@?. Miałem wracać do Polski kiedyś, otworzyć biznes ale chrzanię to. Jeszcze mi pełny portfel miły. Pozdrawiam Miraski trzymajcie się mocno bo kukle będą swędziały napewno
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#oswiadczenie
Pobierz R2D2zSosnowca - Właśnie do mnie dotarło, że niedługo ścigać was będzie prokurator za ...
źródło: comment_fJQMezWALHDOwMYNDvcz454NiTV5bS6A.jpg
  • 18
@swinkapl: no rozumiem tylko uchodźcy do biznesu nie mają nic- tylko do świadczeń socjalnych. A co do handlowania w niedziele to jestem w 100 % przeciwnikiem zakazu- bo kiedy jak nie w niedziele sobie spokojnie zrobię zakupy czy też aparat fotograficzny na spokojnie wybiorę...
@ItsMarioo: Ja wolę po pracy jechać, skoro i tak jestem w ruchu. W niedziele wolę pospać i odpocząć cały dzień aniżeli cisnąć się po sklepach i marnować wolny dzień na to.
@R2D2_z_Sosnowca: Mam mega pomysł na komiks śmieszniasty. Ktoś krzyczy na PiS: Czego zakażecie teraz!? Jedzenia mięsa w piątek!? A na to Macierewicz odpowiada: Chyba jesteście śmieszni, nie żyjemy w średniowieczu! A potem tylko taki smutny Kaczyński odkłada kartkę do biurka z napisem: "Projekt ustawy zakazu spożywania mięsa w piątek."
@XEN00N: a teraz przeczytaj jeszcze raz moje posty i zobacz, czy gdzieś poparłem ten pomysł. Sam jesteś #!$%@? idiotą, skoro tak uważasz... Po prostu napisałem moje zdanie i ja uważam, że niedzielę można spędzić inaczej, niż ściskać się w marketach. Ja pamiętam jeszcze czasy, gdzie w niedzielę sklepy były pozamykane a w sobotę do 14:00. Ludzie wtedy też pracowali i się uczyli i jakoś dawali rady :)
@XEN00N: ja ogólnie jestem przeciw temu zakazowi - kto chce iść w niedziele, to pójdzie. Ja nie lubię chodzić, bo mieszkam w dużym mieście i w niedziele zjeżdżają się okoliczne miejscowości. Ja wolę zrobić w tygodniu, albo w sobotę. Mniejszy ruch i cała niedziela dla mnie.
@SayWhat: To od ministerstwa zdrowia. Ale to jest wynik państwa totalitarnego czyli takiego które zajmuje się wszystkimi dziedzinami życia, w tym zdrowiem.

Może zaczynacie rozumieć dlatego wolnościowcy są przeciwko państwu totalitarnemu?