Wpis z mikrobloga

Pytanie o tagi.
Jest wiele heheszków na temat tego, że Michał B powinien naprawić tagi... ale na czym polega ich "zepsucie" jeśli ja widzę normalnie ilość nowych postów z obserwowanym tagiem?

Pozdrawiam Mireczki.

#wykop #tagi #pytanie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gaskin: Czyli kiedyś były zepsute, była gównoburza, dziś zostało tylko to drugie, tyle, że obrócone w żart. Chyba kumam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Brezen
Masz swój tag np #brezenniejadasniadania
Ty go stworzyłeś (teraz akurat ja xD) no i jako twórca powiedzmy możesz ustawić samodzielnie tło do tagu, zmienić ustawienie... Coś w stylu tylko ty możesz postować z użyciem tego tagu czy też możliwość komentowania wpisów, no ogólnie żebyś był w stanie pełnić rolę moderatora własnego tagu.
  • Odpowiedz
@Brezen: albo ja na przykłąd prowadzę #itemyzchin i dbam tam o porządek, nie chce mi się wklejać tysięczny raz pasty o tym do czego służy ten tag (recenzje przedmiotow kupionych online z chinskich sklepów)
  • Odpowiedz
@JestemCzolgiem: Dzięki za wyjaśnienie. Zastanawiałem się kiedyś nad czymś takim, czy ktoś administruje dane tagi i czy można mieć własne, czyli tagować można ale brakuje jednak tego, co wspomniałeś. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Brezen nie można usuwać tagów, przyklejania pasty wymaga bytu na wykopie i reagowania prawie natychmiast i to dobra wolą użytkownika tag usunie czy nie. Tło można dodać zawsze jeśli pod tagiem jest chyba min 100 lub 300 obserwujących. Wymiar to 1266x200
  • Odpowiedz
@sorasill: Ale używając pierwszy raz jakiegoś tagu (czyli przy jego założeniu - bo rozumiem, że to tak działa) masz jakieś uprawnienia względem niego? ;>
Dzięki.
  • Odpowiedz
@Brezen nie masz, ale fajnie by było je mieć. Dla porządku np w tym wypadku żeby nie pojawiały się posty bez recenzji. Edukowanie społeczeństwa to długie mozolnie starania.
  • Odpowiedz
@sorasill: Rozumiem. To jak to jest z tym Twoim tagiem, o którym wspominałeś? Czyli wychodzi na to, że po prostu upominasz ludzi jak spamują i zgłaszasz ale nic więcej nie zrobisz, tylko moderacja?
  • Odpowiedz